Action Painting Workshop


Niets is te gek tijdens de workshop Action Painting bij het GrachtenAtelier! Wil je lekker met verf aan de gang en houd je van vrije expressie, dan is deze workshop zeker wat voor jou. Een creatieve workshop waar het accent niet zozeer ligt op het creëren van een mooi, technisch en goed geschilderd kunstwerk, maar waarbij je je vooral zelf heerlijk kan uitleven met alle materialen die voorradig zijn! De workshop Action Painting is geen gewone schilderworkshop. Het is waarschijnlijk iets dat je altijd al eens hebt willen doen. Abstract is immers ook een kunstvorm! Dus ‘be an artist’ en ga lekker los tijdens deze schilderworkshop bij het Grachtenatelier.

Instagram

Informatie


Aantal personen:
5 – 100

Tijdsduur:
2 uur

Prijs:
€ 29,34 excl. btw p.p.
€ 35,50 incl. btw p.p.

Inclusief:
Locatie
Schildersdoek
Materialen
Professionele begeleiding

MAAK JE EIGEN UNIEKE KUNSTWERK


 

Action Painting is een vorm van abstracte kunst waarbij de schilder het schildersdoek als het ware te lijf gaat. Het gaat bij deze kunstvorm niet zozeer om het resultaat, maar om de herinnering aan het maken van het kunstwerk. Je bedenkt van te voren niet wat je gaat doen, maar gaat direct aan de slag. Je gaat bij de workshop aan de slag met kwasten, rollers, sponzen, pimpmaterialen en tubes verf! Laag over laag creëer je een bijzonder kunstwerk waarbij je net zolang door kunt gaan totdat je tevreden bent over het eindresultaat. Het gaat er niet rustig aan toe tijdens onze workshop. Al je emoties mogen op het doek te zien zijn dus ook frustraties mogen eruit komen. Bij de workshop ben je daarom niet alleen lekker creatief bezig, maar kan je ook even lekker het hoofd leegmaken en ontspannen.

Omdat deze schildertechniek over de herinnering van het maken gaat, zal je altijd een leuk aandenken hebben aan deze dag wanneer je weer eens een blik op de muur werpt waar dit prachtige kunstwerk hangt.

Vanwege de gassen die een spuitbus met zich meebrengt werken wij deze workshop niet met spuitbussen.

Workshop Action Painting in het kort


 

  • Lekker actief aan de slag gaan met je vrienden of collega’s;
  • Schilderen zonder aan de regels moeten houden;
  • Werk samen op grote doeken of maak een eigen kunstwerk op een aparte doek;
  • Laat je creativiteit de vrije loop gaan door verschillende technieken te gebruiken.

Waarom een workshop Action Painting?


 

De reden waarom veel mensen een workshop Action Painting hebben gevolgd is heel simpel! Deze workshop is namelijk de ideale combinatie van ontspanning en creativiteit. Maak je hoofd helemaal leeg en ga lekker los. Bovendien kan iedereen deze workshop volgen. Je hebt namelijk geen ervaring nodig en er is professionele begeleiding aanwezig die alles stap voor stap uitlegt. Ten slotte kunnen jullie je eigen meesterwerk mee naar huis nemen; een blijvende herinnering voor in de woonkamer!

Perfect als bedrijfsuitje


 

De Workshop Action Painting is een leuke activiteit om te doen met je collega’s. Kunnen jouw collega’s out of the box denken? Is het loslaten van emoties een makkie voor jouw collega’s? Deze workshop is perfect om dat uit te testen en om te gaan werken aan de teambuilding. Bovendien wordt jullie gemaakte meesterwerk een blikvanger in het bedrijf.

Jackson Pollock


 

Dé persoon achte Action Painting is Jackson Pollock. Hij was een van de meest invloedrijke Amerikaanse kunstschilders die tot de abstract expressionistische school behoorde. Jackson Pollock schilderde zonder dat zijn kwast het doek raakt! Hij stond bekend om zijn techniek van gieten of spatten van vloeibare huishoudverf op een horizontaal oppervlak. Hiermee kon hij zijn doeken vanuit alle hoeken bekijken en schilderen.

Ben je geïnteresseerd in een Workshop Action Painting of heb je hier nog vragen over? Neem contact met ons op!

Waarom een workshop bij GrachtenAtelier in Utrecht?


 

Aan het mooiste stukje van de Oudegracht in Utrecht kan je de leukste workshops volgen. Wij zijn gespecialiseerd in vele workshops van schilderen tot aan koken. Wij bieden een ruime keuze aan workshops aan voor bedrijven en particulieren, voor zowel kleinere als grote groepen van 100 man. Begeleid door professionele vakmensen kan je bij GrachtenAtelier de leukste groepsuitjes organiseren. Ben je geïnteresseerd in één van onze workshops? Bezoek dan onze pagina met de workshops. Heb je hier nog enkele vragen over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen je van alle gewenste informatie voorzien.

TIPS


 

Ondanks dat je van ons een schort aan krijgt, raden wij je aan om niet in je nieuwste outfit naar de Action Painting workshop te komen. Meer weten over de Action Painting workshop? Neem dan gerust contact met ons op.

Workshop combinaties


Crazy-88-task

Crazy 88
Zin in een dagje vol humor en sensatie? Dan is Crazy 88 het perfecte uitje!

lokatie 185 02

Domstad bike Tour
Hoe kun je de mooiste plekjes van Utrecht nu beter ontdekken als op de fiets?

TEAMBUILDING


Afhankelijk van de groepsgrootte werk je alleen of samen aan een schildersdoek. Goede teambuilding en samenwerking staan centraal bij de workshop. De workshop is daarom ook uiterst geschikt voor een creatief bedrijfsuitje. Er zijn verschillende opties:

  • Jullie maken gezamenlijk één groot schilderij. Iedereen beschildert een eigen doek en deze doeken worden later samengevoegd tot één geheel.
  • Iedereen beschildert zijn of haar eigen doek.
  • Gezamenlijk beschilderen jullie één groot doek.

Pinterest