Onze top 10 creatieve workshops

Onze top 10 creatieve workshops

Zin in een creatieve middag of avond met vrienden of familie? Of wil je eens lekker bezig met verf of klei met collega’s, als een unieke teambuildingsactiviteit? Laat dat maar aan ons over bij het GrachtenAtelier. Al jaren organiseren we de leukste creatieve workshops in onze grachtenkelders in Utrecht! Ter inspiratie verzamelden we onze top 10 meest geboekte creatieve workshops voor je: volop ideetjes voor jullie volgende uitje.

Lekker bezig met klei of verf

Tijdens onze creatieve workshops in Utrecht staat één ding centraal: je kan je fantasie helemaal de vrije loop laten! Of we nu bezig gaan met klei of met verf, er is altijd een centraal thema aan de hand waarvan je jouw kunstwerk vorm gaat geven. Laat je inspireren door iconen uit het verleden, door het menselijk lichaam of door de leukste dieren: zeker weten dat je in een creatieve workshop van het GrachtenAtelier iets moois creëert!

Welke creatieve workshops worden het meest geboekt?

Sommige creatieve workshops geven we eens per half jaar, en andere worden iedere week wel een keer gegeven aan een enthousiaste groep. Wat is nu echt onze top 10 van dit moment, als het op creatieve workshops aankomt? We hebben het voor je uitgezocht!

1) Bob Ross schilderworkshop

Met stip op één in onze creatieve workshops: de Bob Ross schilderworkshop! Een creatieve workshop vol ‘happy little accidents’ en prachtig opgebouwde landschappen. Make love to the canvas, relax, let it flow and think like the water; zet je meegeleverde Bob Ross pruik maar op en ontdek je eigen schildertalent!

Boek deze workshop

2) Naaktmodel boetseren

Laat je handen de klei maar vormen en ontdek hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. Je maakt je eigen unieke beeldje, onder begeleiding van onze creatieve workshopleiders. Natuurlijk met een écht naaktmodel als inspiratie! Niet voor niets is dit één van onze populairste creatieve workshops. 😉

Boek deze workshop

3) Piemels boetseren

Nog niet genoeg gegiebeld? Ga dan een specifiek onderdeel van het menselijk lichaam boetseren: de mannelijke fallus! In deze creatieve workshop ga je jouw eigen, kleurrijke piemel kleien, maar leer je ook van alles over het mannelijk geslachtsdeel. De perfecte combinatie van lachen, creatief bezig zijn en toch wat opsteken!

Boek deze workshop

4) Andy Warhol schilderworkshop

Heb jij altijd al eens een kleurrijk Pop Art portret willen maken in de stijl van Andy Warhol? Dit is je kans! In deze creatieve workshop bewerken we vooraf een foto voor je, en schilder je dit portret na als een echte Andy Warhol. Marilyn Monroe, Elvis of Beatrix is er niks bij! Ook érg leuk om cadeau te geven.

Boek deze workshop

5) Dieren boetseren

Je lievelingsdier vereeuwigen in klei, of je verdiepen in de anatomie van een koe? Kies jouw favoriete dier en boetseer erop los! Het resultaat is een uniek beeldje, dat je uiteraard na afloop van deze creatieve workshop mee naar huis mag nemen. Perfect voor dierenliefhebbers!

Boek deze workshop

6) Dikke Dames schilderworkshop

De Dikke Dames: wie kent ze niet? Deze iconische dames van Theo Broeren stralen één en al gezelligheid uit. Niet zo gek dat ze vaak geïmiteerd en gekopieerd worden in de amateurschilderkunst! In deze creatieve workshop maak jij je eigen Dikke Dames schilderij, dat je natuurlijk na afloop mee naar huis krijgt. Santé!

Boek deze workshop

7) Stadsgezichten schilderworkshop

Komen jullie allemaal uit verschillende steden, of juist uit één stad waar jullie allemaal veel van houden? Leer dan je stad op een bijzondere manier te schilderen op doek! Met de knalkleuren van de Cobra beweging (o.a. bekend van Herman Brood) breng je de iconen van jouw stad op een vrolijke manier tot leven. Een uniek eerbetoon aan jouw stadje!

Boek deze workshop

8) Action painting

Fan van vrije expressie? Combineer verschillende schildertechnieken en laat je onderbewuste het voortouw nemen in deze creatieve workshop! Met acrylverf spat, smeer of veeg je de mooiste creaties op het doek. Niet nadenken, gewoon schilderen!

Boek deze workshop

9) Roy Lichtenstein schilderworkshop

Je eigen stripverhaal vormgeven op doek? In deze creatieve workshop draait het om felle kleuren, dikke zwarte contouren, cartooneske afbeeldingen. Kortom: Pop Art! Maak je eigen schilderij in de stijl van de iconische Roy Lichtenstein en word een echte popartkunstenaar. Modern art at its finest!

Boek deze workshop

10) Gekke dieren schilderworkshop

Lekker gek doen met verf en jouw favoriete dier: dat is waar het in deze creatieve workshop om draait. Schilder jij een maffe giraf, een gekke Bertha in de wei, of een grappig konijn? Kies zelf en laat je creativiteit de vrije loop. Zeker weten dat je vrolijk wordt van het eindresultaat!

Boek deze workshop

Geïnspireerd geraakt?

Ben jij helemaal enthousiast geworden over één van de workshops in onze top 10? Dan kun je hem direct via onze website boeken! Wil je nog even overleggen over de mogelijkheden, of heb je speciale wensen? Neem dan gerust contact op met ons creatieve team medewerkers. Zeker weten dat we voor jou het perfecte uitje op maat kunnen samenstellen!

Direct boeken Vraag naar de mogelijkheden

Last minute met een kleine groep?

Heb je nog niets gepland, maar wil je op korte termijn lekker creatief bezig met z’n tweeën of drieën? Of wil je als individu graag aansluiten bij een gezellige groep medeworkshoppers? Dan zijn onze creatieve inloop workshops echt iets voor jou. Die boek je relatief kort van tevoren en worden iedere week op een vast tijdstip gegeven. Bekijk de verschillende mogelijkheden hieronder, of neem een kijkje op de kalender wanneer we welke workshops geven.

€ 42,50 p.p. incl. btw
€ 42,50 p.p. incl. btw
€ 42,50 p.p. incl. btw
€ 42,50 p.p. incl. btw
€ 42,50 p.p. incl. btw
€ 42,50 p.p. incl. btw

Creatieve workshops in Utrecht

Door onze centrale ligging in Nederland zijn we voor iedereen makkelijk te bereiken. Creatieve workshops in Utrecht zijn onze specialiteit! In één van onze sfeervolle werfkelders aan de gracht verwelkomen we je graag om de leukste creatieve uitspattingen te komen maken.

Maar we geven onze creatieve workshops niet alleen in Utrecht! Ben je met een grotere groep, dan kunnen we de creatieve workshop eventueel ook bij jou op locatie verzorgen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Vragen over onze creatieve workshops?

Raak je helemaal enthousiast van onze creatieve workshops, maar heb je een vraag over het verloop van het programma, of heb je zelf ideeën hierover? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden! Onze creatieve workshops in Utrecht zijn aan iedere mouw te passen.

Neem contact op
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?