Kerst in de zomer

Het is juli! Wat betekent dat het zomer is, op dit moment ben je vast lekker aan het genieten van de zon, de barbecue en de zomervakantie. Lekker een weekje all-inclusive naar Turkije of backpacken door Frankrijk, wat wordt het dit jaar?

Nu het juli is betekent het dat het over 5 maanden alweer kerst is! Ja, zo snel al.

Ook al is het nu hartje zomer, ga ik je alvast lekker in de kerststemming brengen want dat kan niet vroeg genoeg toch? Zet de kerstmuziek maar alvast aan en ga lekker zitten met een glaasje koude chocomelk (want het is nog steeds juli) en geniet van deze blog waarin ik je iets over mijn kerst en de kerst van onze medewerkers vertel.

Wat is kerst voor jou?

Voor iedereen is kerst anders en iedereen viert het verschillend.

De één viert het klein of bijna niet en ander pakt groot uit met vele cadeaus onder de boom en veel eten.

Voor mij is kerst altijd een belangrijk feest geweest. Ik ben zelf half Italiaans en in Italië wordt kerst groot en goed gevierd. Bij ons wordt het altijd op kerstavond gevierd want geloof het of niet in veel landen is er alleen kerstavond en eerste kerstdag. Tweede kerstdag bestaat in veel landen niet.

Wij vieren het altijd met de hele familie bij elkaar en ook al vieren we het op kerstavond, de voorbereidingen worden al veel eerder getroffen. Eerst wordt verdeeld welk familie deel welk gerecht maakt, zodat we in totaal een groot ¾ gangen diner hebben.  Wekenlang zijn we dan bezig met het overleggen van wie wat maakt en zal ik er dan toch nog dit bij doen? Oh nee dat doet die al.

Als de avond dan eindelijk daar is verzamelen we bij opa en oma die dan voor de borrel gezorgd hebben. We starten altijd met de cadeautjes en een borrel. Wanneer alle cadeautjes zijn uitgepakt, iedereen tevreden is over zijn aanwinsten en alle chocolade kerstballen uit de boom gegeten zijn, is het tijd om aan tafel te gaan.

Er wordt dan uren gegeten, gelachen, gedronken en genoten van een avond die in het teken staat van familie en gezelligheid.

Wat is kerst voor de medewerkers van GA?

Aan twee medewerkers van ons bedrijf heb ik gevraagd of zij iets over hun kerst ervaring kunnen vertellen. Carlijn is van de afdeling Sales en Tessa is van de afdeling Marketing en je leest nu iets over hun kerst ervaring.

Dit is kerst voor Carlijn:

Kerst vier ik elk jaar met mijn familie. Elk jaar spreken wij rond een uur of drie af bij iemand thuis. Wij maken dan een diner met z’n alle. Vaak doet elk gezin een gerecht. De één doet dan het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en weer een ander het nagerecht. Tussen het koken en het diner wordt er vaak nog een wandeling gemaakt. Als alles klaar is gaan we gezellig eten.

Dit is kerst voor Tessa:

Afgelopen jaar heb ik de allerleukste kerst gehad!

Alle jaren daarvoor was het vooral heel druk en was er veel gestress omdat alles netjes en perfect moest zijn voor als er vrienden en familie langs zouden komen. Ik vond het zelf geen probleem om te helpen met het één en ander maar er was een gespannen sfeer. Ook de dagen voor kerst al. Ik heb overigens wel elk jaar van kerst genoten.

Maar afgelopen jaar hebben we het heel anders aangepakt. We zijn met het gezin en mijn oom, tante, neefje en nichtje naar een landhuis geweest in the middle of nowhere. Geen drukte, geen chaos en niet ‘nog even snel boodschappen doen’. Er waren namelijk geen winkels daar. We hebben spelletjes gespeeld, gewandeld, gekletst en genoten van alle gezelligheid. Deze kerst was in mijn ogen echt perfect. Er ligt tegenwoordig zoveel sociale druk op kerst en alles daar omheen. Wat je aan hebt, waar je naartoe gaat, wat je eet, of je wel fancy foto’s hebt gemaakt. Maar ik vind het belangrijk dat je samen bent met vrienden en familie en daar oprecht van kan genieten.

Kerst bij GA

Weet jij nog niet wat je met kerst gaat doen? Dan heb je nog genoeg tijd om daarover na te denken, maar je kunt natuurlijk altijd kerst bij het Grachten Atelier vieren!

Wij hebben vele kerst workshops die leuk zijn om te doen met de hele familie of je hele vriendengroep.

Er zijn verschillende kerst workshops die je bij ons kunt boeken, bijvoorbeeld: Kerst Cocktails en Bites. Bij deze workshop is er een smaakvol menu samengesteld en onderscheid gemaakt tussen alcohol en non alcoholische cocktails. Gezellig om met je vrienden te doen!

Wil jij nou meer weten over ons workshop aanbod of meer info? Kijk dan even op onze website: www.grachtenatelier.nl

Hopelijk zien we je met kerst!

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?