Life is too short, eat dessert first

Review Toetjes Workshop

Toetjes.. hetgeen waar iedereen stiekem geen nee tegen kan zeggen. En wat is er nou beter dan het eten van toetjes? Juist, het maken ervan.. en dáárna het opeten ?.

Laat het GrachtenAtelier in Utrecht hier nou de perfecte workshop voor hebben. Op een top locatie, regelrecht aan de gracht, kreeg ik de gelegenheid om mijn eigen desserts te maken. Het GrachtenAtelier is een hecht familiebedrijf in de binnenstad van Utrecht, opgericht door de tweelingzussen Jacqueline en Caroline Mulders. Zij hebben een passie voor koken en kunst, en in 2006 besloten zij om deze krachten te bundelen waarbij de deuren van het
GrachtenAtelier geopend werden. De jaren hierna is het bedrijf enorm gegroeid en met momenteel twee locaties is het één van de succesvolste workshop bedrijven van Nederland.

Veel belovend klinkt het zeker, dus was het tijd om zelf te ervaren hoe het hier te werk ging. Ik schreef mij in voor de workshop desserts maken. Nog nooit in mijn leven gedaan, maar ik was zeker benieuwd. En daar stapte ik met goede moed het bedrijf binnen. Ik werd ontvangen door de gastvrije medewerkers op locatie 207. Er werd mij gevraagd of ik het goed heb kunnen vinden, wat nog wel een dingetje was want Utrecht was mij niet bekend. Maar niet getreurd want Google Maps is onze grootste vriend. Vervolgens werd netjes mijn jas aangenomen en begeleidde één van de medewerkers mij richting mijn plaats. De eerste indrukken van de locatie waren zeer positief. Alles was netjes verzorgd en het interieur was modern en sprak zeker aan. Pluspuntje verdiend. Nadat ik ging zitten werd mij direct drinken aangeboden, kwam goed uit want ik was mijn drinken thuis vergeten dus dorst had ik wel.
Voordat de workshop begon heb ik nog even kunnen kletsen met de medegasten, wat zorgde voor een fijne sfeer.

Nadat iedere gast was gearriveerd kon de workshop beginnen. Het begon met een fijn praatje over het bedrijf, altijd goed om te weten hoe het bedrijf ontstaan is. Het draagt ook bij aan de uitdrukking gekoppeld aan het bedrijf, namelijk ‘doe alsof je thuis bent’. Zo werden we ook behandeld, wat heel prettig was. Na het praatje over het bedrijf werden de instructies over de workshop uitgebreid uitgelegd, super chill want ik heb nog nooit zelf desserts gemaakt. En hup, we konden beginnen. Ik mocht heerlijke Eton Mess maken. Nog nooit van m’n leven van gehoord, máár ik ging er vol voor! Tijdens het maken van dit desserts kreeg ik nog de nodige ondersteuning van de medewerkers, wat erg prettig was want ik had, natuurlijk, mijn eerste poging tot slagroom maken verpest. De tweede poging ging echter zeer goed, en we konden het dessert afmaken. Het laatste wat nog moest gebeuren was het opmaken van het gemaakte product. Het begon wat rommelig, maar doordat ik vrij was in het opmaken van
het toetje ging het aan het einde uitstekend (resultaat hieronder te vinden ?).

Om de workshop af te sluiten werd er een buffet gecreëerd van alle gemaakte toetjes, waar iedereen van mocht snoepen. Een hele verwenning waar ik dagen daarna nog een opgezette buik van heb gehad, maar wat was het heerlijk! Tot slot werden we bedankt voor onze deelname en ging ieder zijn eigen weg.

Al met al is het een enorme positieve ervaring geweest die ik beleefd heb bij het GrachtenAtelier. Het personeel is enorm vriendelijk en doet er alles aan om de klant op zijn gemak te laten voelen. Het gevoel van ‘doe maar alsof je thuis bent’ werd zeker nageleefd, en zorgde voor een enorm positieve sfeer in de hele groep. Ik raad vrienden, familie, buren, etc. zeker aan om een bezoekje te doen aan het GrachtenAtelier in Utrecht!

Veel liefs,
Shannon

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?