Zout is dodelijk

Te veel zout is dodelijk, maar je kan ook niet zonder. Meer als de helft van de volwassen in Nederland eet te veel zout. 3,75 gram zout wordt geadviseerd om in te nemen per dag, meer als de helft van de volwassen zit gemiddeld op de 8,2 gram. In veel producten zit zout en vaak zijn we daar niet bewust mee bezig. Veel fabrikanten voegen zout toe bij hun producten om bijvoorbeeld houdbaarheid, smaak en/of structuur te verbeteren. Dit verklaart dan ook dat tachtig procent van onze zoutinname niet komt van eigen gebruik, maar van producten met toegevoegd zout. Nederlanders krijgen vooral veel zout binnen door brood, vlees en kaas te eten.

Te veel zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk, waardoor de kans op hart- en vaatziekte verhoogt. Een te hoge zoutinname kan ook zorgen voor nierziekten, botontkalking en maagkanker.

Dit betekent natuurlijk niet om meteen alle producten met zout te schappen uit je leven. Het is natuurlijk heel lastig om door het leven te gaan zonder zout omdat in bijna alle producten wel zout zit. Maar mocht je wel zout tekort hebben in je lichaam, kan dit zorgen voor lusteloosheid, misselijkheid en braken, verwardheid, hoofdpijn en epileptische aanvallen.

Leef natuurlijk hoe je wilt, maar probeer wel rekening te houden met je zoutinname. Niet veel Nederlanders staan hierbij stil en komen er vaak op latere leeftijd pas achter dat iets minder zout toch beter was geweest.

Te veel zout is dodelijk, maar je kan ook niet zonder. Meer als de helft van de volwassen in Nederland eet te veel zout. 3,75 gram zout wordt geadviseerd om in te nemen per dag, meer als de helft van de volwassen zit gemiddeld op de 8,2 gram. In veel producten zit zout en vaak zijn we daar niet bewust mee bezig. Veel fabrikanten voegen zout toe bij hun producten om bijvoorbeeld houdbaarheid, smaak en/of structuur te verbeteren. Dit verklaart dan ook dat tachtig procent van onze zoutinname niet komt van eigen gebruik, maar van producten met toegevoegd zout. Nederlanders krijgen vooral veel zout binnen door brood, vlees en kaas te eten.

Te veel zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk, waardoor de kans op hart- en vaatziekte verhoogt. Een te hoge zoutinname kan ook zorgen voor nierziekten, botontkalking en maagkanker.

Dit betekent natuurlijk niet om meteen alle producten met zout te schappen uit je leven. Het is natuurlijk heel lastig om door het leven te gaan zonder zout omdat in bijna alle producten wel zout zit. Maar mocht je wel zout tekort hebben in je lichaam, kan dit zorgen voor lusteloosheid, misselijkheid en braken, verwardheid, hoofdpijn en epileptische aanvallen.

Leef natuurlijk hoe je wilt, maar probeer wel rekening te houden met je zoutinname. Niet veel Nederlanders staan hierbij stil en komen er vaak op latere leeftijd pas achter dat iets minder zout toch beter was geweest.

Te veel zout is dodelijk

Te veel zout is dodelijk, maar je kan ook niet zonder. Meer als de helft van de volwassen in Nederland eet te veel zout. 3,75 gram zout wordt geadviseerd om in te nemen per dag, meer als de helft van de volwassen zit gemiddeld op de 8,2 gram. In veel producten zit zout en vaak zijn we daar niet bewust mee bezig. Veel fabrikanten voegen zout toe bij hun producten om bijvoorbeeld houdbaarheid, smaak en/of structuur te verbeteren. Dit verklaart dan ook dat tachtig procent van onze zoutinname niet komt van eigen gebruik, maar van producten met toegevoegd zout. Nederlanders krijgen vooral veel zout binnen door brood, vlees en kaas te eten.

Te veel zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk, waardoor de kans op hart- en vaatziekte verhoogt. Een te hoge zoutinname kan ook zorgen voor nierziekten, botontkalking en maagkanker.

Dit betekent natuurlijk niet om meteen alle producten met zout te schappen uit je leven. Het is natuurlijk heel lastig om door het leven te gaan zonder zout omdat in bijna alle producten wel zout zit. Maar mocht je wel zout tekort hebben in je lichaam, kan dit zorgen voor lusteloosheid, misselijkheid en braken, verwardheid, hoofdpijn en epileptische aanvallen.

Leef natuurlijk hoe je wilt, maar probeer wel rekening te houden met je zoutinname. Niet veel Nederlanders staan hierbij stil en komen er vaak op latere leeftijd pas achter dat iets minder zout toch beter was geweest.

Coronaproof workshops Coronaproof workshops