GrachtenGalerie

Grachtenwereld

Wist je dat het GrachtenAtelier ook te vinden is op social media? Waan je in onze eigen Grachtenwereld en bekijk hieronder een impressie van onze activiteit op Facebook en Twitter. Wil je niks van onze leuke acties missen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!

Laat een review achter!
via facebook
07-10-2018 - via facebook

Vandaag is het nationale bokbierdag! Komen jullie gezellig bij ons een biertje drinken? 😉 Speciaal voor de stoere mannen en vrouwen bieden wij een workshop Bier & Burgers aan. Tijdens de workshop bereid je verschillende soorten burgers en bij elke gang schenken wij een passend biertje. https://www.grachtenatelier.nl/workshops/culinair/Bier-en-burgers

via facebook
05-10-2018 - via facebook

Wil jij dat onze leermeesters jou wat leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wil jij stage lopen bij het GrachtenAtelier op de culinaire of creatieve afdeling? Of ben je juist meer van de marketing en sales? Hier werk je samen met gezellige jonge collega’s die je graag dingen leren! Stuur nu je motivatie en CV op naar stage.grachtenatelier@gmail.com of je kan bellen naar onze HR afdeling op 030-2367865. #DagvandeLeraar #Grachtenatelier

via facebook
27-09-2018 - via facebook

Altijd al een toerist in eigen land willen zijn? Volg onze workshop Crazy 88, gezellig met al je vrienden of familie natuurlijk. Samen ga je de stad van Utrecht verkennen. Gezelliger en gekker kan niet! #Internationale #Dag #Toerisme

via facebook
12-09-2018 - via facebook

Week of sushi Waar komt sushi vandaan? In Zuid-Oost Azië langs de Mekong rivier hadden de mensen een speciale techniek om de vis goed te kunnen bewaren. Deze techniek wordt gezien als het begin van het ontstaan van sushi. De vers gevangen vis werd in gekookte rijst gelegd en ging hierdoor fermenteren. Hierdoor was de vis soms tot wel een jaar houdbaar. In tegenstelling tot nu werd de rijst weggegooid. De vis werd dus niet met rijst en vis voorgeschoteld. Toen deze techniek naar Japan was overgevlogen werd de rijst een onderdeel van het gerecht. Het is dus niet verwonderlijk dat Japan wordt beschouwd als de grondlegger van de hedendaagse sushi. Japanners aten de nog niet volledige gefermenteerde rest samen met de vis. Dit had een typische zurige smaak. Omdat veel Japanners niet hielden van de geur van de vis en de gefermenteerde rijst gingen ze op zoek naar een alternatief om deze zurige smaak bij de sushi te krijgen zonder de rijst te laten fermenteren. Het alternatief werd uiteindelijk het gebruik van rijstazijn wat wij vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. #weekofsushi #Dag6

via facebook
11-09-2018 - via facebook

Week of sushi Lekker varend door de grachten van Utrecht genieten van heerlijke eigengemaakte gerechten en een passend glas wijn of een koud biertje? Onze sushi sail away maakt dit mogelijk! #weekofsushi #Dag5

via facebook
09-09-2018 - via facebook

Week of sushi Vandaag sushi feitjes, ik weet zeker dat je dit niet wist over sushi! - Sushi betekend letterlijk "zure smaak" - Sushi is oorspronkelijk helemaal niet Japans. - Sojasaus achterlaten is in de Japanse cultuur onbeleefd - Wij, Nederlanders, dopen de rijst in de sojasaus. Maar dit is eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat je de vis in de sojasaus doopt. #Weekofsushi #Dag3

via facebook
08-09-2018 - via facebook

Week of sushi Sushi; een verslaving waar je aan toe mag geven, want het is lekker en gezond! De eerste volgende inloop sushi workshop is Woensdag 26 september. #Weekofsushi #Dag2

via facebook
07-09-2018 - via facebook

Week of Sushi Sushiballen recept SNACK – 24 STUKS - 60 MIN + 1 UUR WACHTTIJD INGREDIËNTEN 300 g sushirijst (Itamae) 500 ml water 1 tl zout 75 ml rijstazijn ¼ komkommer 1 bakje tuinkers 175 g zalm 10 g nori snack (Saitaku) 1 el sesamzaad 2 tl wasabi 4 el (Japanse) mayonaise Sushirijst maken Spoel de rijst af onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. weken in koud water. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zalm en groente snijden Snijd de komkommer met schil in rechthoekjes van ca. 3 x 1 cm en een halve centimeter dik. Knip de tuinkers zo lang mogelijk af. Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes. Knip de velletjes nori in de breedte in 6 gelijke stukjes. Sushi rollen Leg een vel vershoudfolie op je werkblad. Leg daarop een beetje overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en een paar blaadjes tuinkers. Bestrooi met wat sesamzaad. Schep er een eetlepel rijst (ca. 25 g) op en trek het folie er strak omheen, zodat er een balletje ontstaat. Draai dicht zoals bij een snoepje. Herhaal met de rest van de rijst en de andere ingrediënten. Wasabimayonaise als dip Meng de wasabi met de mayonaise. Verwijder de folie en serveer de sushiballetjes met de wasabimayo. #Weekofsushi #Dag1

via facebook
31-08-2018 - via facebook

DE WEEK VAN CHOCOLADE Helaas is dit de laatste dag van de week van chocolade. Om deze week af te sluiten hebben we nog een leuk weetje! Wist je dat: De meest waardevolle chocoladereep in 2001 verkocht werd voor €500,-? Hij is zo speciaal omdat de eigenaar van de reep in 1900 op ontdekkingstocht ging naar Antarctica met de chocoladereep. #Deweekvanchocolade #Laatstedag #Waardevollstechocoladereep #Dag7

via facebook
30-08-2018 - via facebook

DE WEEK VAN CHOCOLADE Recept van de dag! Bonbons met pistache Benodigdheden: 350 g pure chocolade 75 ml slagroom 4 el pruimenjam 75 g pistachenoten Vershoudfolie Stappenplan: Smelt 250 g chocolade au bain marie. Voeg de slagroom toe en roer er de pruimenjam doorheen. Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie. Schenk er het mengsel in. Laat het afkoelen in de koelkast. Hak de pistachenoten zeer fijn, bijvoorbeeld in een keukenmachine. Snijd blokjes van het chocolademengsel. Smelt de rest van de chocolade au bain marie. Haal de bonbons er doorheen en rol ze door de pistachenoten. Laat afkoelen. #Deweekvanchocolade #Bonbon #Pistache #Dag6

via facebook
29-08-2018 - via facebook

DE WEEK VAN CHOCOLADE De lekkerste tip voor als je veel desserts moet maken en geen zin hebt om daarna alles af te wassen. Maak een bakje van chocolade. Lekker... en ook nog eens handig! #Deweekvanchocolade #DIY #Dag5

via facebook
26-08-2018 - via facebook

DE WEEK VAN CHOCOLADE Wist je dat je naast witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade nu ook sinds 2018 roze chocolade hebt? Het duurde dertien jaar om het product te ontwikkelen, dit gebeurde in Frankrijk en in het Oost-Vlaamse Wieze. Barry Callebaut heeft het product geïntroduceerd. Misschien heb je hem al zien liggen in de winkel maar de roze kit-kat. Dat is de eerste roze chocoladereep van Nederland gemaakt door Nestle. Ga jij hem proberen? #Deweekvanchocolade #Rozechocolade #dag2

via twitter @GrachtenAtelier
18-10-2016 - via twitter

Met trots vermelden wij dat wij zijn genomineerd voor de verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016! Nu duimen dat we het gaan winnen! #VBLH16

via review Leonie Wiebe
Italiaanse kookworkshop
15-08-2016 - via review

Evaluatie Italiaans koken Datum workshop : 11/8/16 Naam : N200.com Wat vond je van het contact voorafgaand aan de workshop? (Indien van toepassing) Goed Hoe was het ontvangst? Goed Wat vind je van onze locatie? prachtig Hoe heb je de begeleiding tijdens de workshop ervaren? Goed Wat vind je van de recepten en ingrediënten? Lekker Wat is je totaalindruk van het GrachtenAtelier? Geef tevens een cijfer. 10 Zou je de workshop aanbevelen bij anderen en/of zelf terug willen komen? Waarom? Ja Wat was je verwachting van de beleving bij de workshop? Dat wij iets met elkaar zouden doen en ook dat de verschillende teams met elkaar zouden mixen. Is deze verwachting waargemaakt? Waarom wel/niet? ja - jullie aanbeveling om een "Walking Diner" te doen is erg goed uitgepakt. Mogen wij deze referentie op de website vermelden? Ja geen probleem. Hoe ben je bij het GrachtenAtelier terecht gekomen? Google Welke zoekterm heb je gebruikt? kooksworkshop Wil je op de hoogte gehouden van onze nieuwsbrief? (Maximaal 1 keer per maand) GrachtenAtelier Ja GrachtenGalerie Ja Tips? De enige opmerking was dat de champignonsaus wat meer smaak had kunnen hebben, maar dat is een kleinigheid!

via twitter @GrachtenAtelier
17-03-2016 - via twitter

Wat doen jullie op deze mooie zonnige dag?

via review Freek Drenth
BlackBox kookworkshop
24-12-2013 - via review

Wat vond je van het contact voorafgaand aan de workshop? (Indien van toepassing) Zeer prettig, telefonisch en per email. Hoe was het ontvangst? Goed, ontspannen, stijlvol. Wat vind je van onze locatie? Leuk, netjes, intiem en toch groot genoeg. Hoe heb je de begeleiding tijdens de workshop ervaren? Prima geregeld, ontspannen en toch voldoende sturend. Personeel zeer prettig in de omgang en goed inspelend op de gasten Wat vind je van de ingrediënten? Compleet en mogelijk te veel. (We waren met 35 ipv 42 personen). Iets te veel chocolade en brownies (maar wel lekker!). Wat is je totaalindruk van het GrachtenAtelier? Geef tevens een cijfer. 9, goede afspraken te maken over wat we kunnen en willen binnen bestaand budget. Zou je de workshop aanbevelen bij anderen en/of zelf terug willen komen? Waarom? Ja, gelet goede ervaring iets om door te geven aan anderen. Zelf kom ik niet terug, wil dan weer iets anders.

via review Sanne Blom
Moleculaire kookworkshop
25-11-2013 - via review

Wat vond je van het contact voorafgaand aan de workshop? Goed, snel, plezierig Hoe was het ontvangst? Prima Wat vind je van onze locatie? Mooi Hoe heb je de begeleiding tijdens de workshop ervaren? Goed: erg enthousiast. Voldoende aandacht en hulp als het nodig was. Maar vooral ook een erg plezierige benadering Wat vind je van de ingrediënten? ? Prima Wat is je totaalindruk van het GrachtenAtelier? Geef tevens een cijfer. Goed: prettig contact, enthousiaste workshop leider, goede voorzieningen, mooie locatie, goede service. Eigenlijk klopte alles. Zou je de workshop aanbevelen bij anderen en/of zelf terug willen komen? Waarom? Ja, met name door het enthousiasme en de originele insteek. Echter, het mag van mij wel een tandje (of twee) ingewikkelder, dus ik zou het met name aanbevelen als ik ook kan aangeven wat het niveau van de deelnemers is.

via review Malinda Japin
Erotische Bonbons
31-10-2013 - via review

Wat vond je van het contact voorafgaand aan de workshop? Prettig, snel en duidelijk. Hoe was het ontvangst? Vriendelijk. We waren de ingang aan het zoeken, die was voor ons niet helemaal duidelijk. Maar we werden opgemerkt en binnen genodigd. Wat vind je van onze locatie? Leuk aangekleed. Hoe heb je de begeleiding tijdens de workshop ervaren? Prima. Ook erg leuk dat er extra aandacht besteed werd aan de vrijgezel! Wat vind je van de ingrediënten en de recepten? Bonbons waren lekker. Recepten voor iedereen uit te voeren. Hoewel de rondborstige truffels, wel lekker maar zeker niet rond waren. Dat viel niet mee. Wat is je totaalindruk van het GrachtenAtelier? Geef tevens een cijfer. 8 Zou je de workshop aanbevelen bij anderen en/of zelf terug willen komen? Waarom? Ja. Was leuk om te doen en goed georganiseerd.

Laat een review achter! Contact