Moleculaire kookworkshop


Moleculair koken is de chemie van natuurkunde en koken! Moleculair koken is een combinatie van creativiteit, wetenschap en koken en is onlosmakelijk verbonden met smaak.

In ons culinaire foodlab ga je zelf onderzoek doen o.g.v waarneming, zoals ruiken, proeven en zien en ontdekken dat de flavour van een recept ontstaat door smaak, geur, textuur en waarneming.

Vervolgens ga je aan de slag met het bereiden van gerechten die je niet in de hedendaagse keuken tegenkomt. Door texturen te veranderen, te spelen met temperaturen en andere presentatievormen te creëren krijgt koken een nieuwe dimensie.

In deze Moleculaire kookworkshop deelt onze chef alle geheimen van moleculaire gastronomie. Vervolgens ga je zelf aan de slag om de meest fantastische gerechten te bereiden.

Omdat wij kiezen voor producten die je thuis ook kunt gebruiken en toepassen, wordt er bij deze workshop niet met stikstof gewerkt.

Vragen en/of eventuele verzoeken? Onze collega’s staan graag voor u klaar.

Reserveer nu 


Ons kookatelier is gevestigd in een prachtige werfkelder van het GrachtenAtelier in hartje Utrecht. Deze Werfkelder “207” is recentelijk volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtig kookatelier. In het sfeervolle ingerichte kookatelier vind je alles wat je nodig hebt voor een fantastische kookbeleving.

Instagram

Informatie


Aantal personen:

10-100

Tijdsduur:

4,5 uur

Prijs:

€ 68.81 excl. BTW P.P.
€ 75,00 incl. BTW P.P.

Inclusief:

 • Locatie
 • Kookmaterialen
 • Producten
 • Professionele begeleiding

Wat bieden wij:


 • Sfeervolle werfkelder
 • Professionele begeleiding
 • Stokbrood met dip
 • Moleculaire proeverij
 • 4 gangen diner
 • Werken met verrassende moleculaire toepassingen
 • Prijsuitreiking
 • Recepten worden achteraf per mail toegestuurd

De kookworkshop is exclusief dranken. Wij hebben daarvoor de volgende mogelijkheden:

– Drank op nacalculatie
– Afkopen van dranken

Workshop combinaties


Action-painting_1

Action Painting

Niets is te gek tijdens de workshop Action Painting bij het GrachtenAtelier!

Lees meer

88158fe2-b0f7-4878-a760-5480634c

Expeditie Robinson

Zie jij jezelf als een echte Robinson? Dan is dit spel echt iets voor jou!

Lees meer

Inloopworkshop Moleculair Koken


Wil je graag deelnemen aan een van onze workshops, maar ben je niet met een grote groep? Ben je alleen of bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of collega? Dan kan je je aanmelden bij onze inloopworkshop. Dit houdt in dat je niet met een minimum aantal personen hoeft te zijn. Het is wel noodzakelijk om van tevoren te reserveren.

De inloopworkshops Moleculair Koken worden gehouden op zondagen van 16:00 tot 20:30 uur. Bij een minimum deelname van 8 personen gaat de workshop door! 

Vragen en/of eventuele verzoeken? Onze collega’s staan graag voor u klaar.

Diepgaande kookworkshops


De wetenschap achter koken is fascinerend. Experimenten zijn daarom erg leuk om te gebruiken in kookworkshops. De experimenten beschrijven een stukje theorie dat wordt gerelateerd aan een praktische culinaire uitdaging. Het experiment illustreert op verrassende wijze hoe de wetenschap werkt. Deze kennis maakt je een betere kok! Koken op een wetenschappelijke wijze benaderen, texturen veranderen, vormen creëren welke je nog nooit voor mogelijk hebt gehouden en ga zo maar door. In deze workshop gaan we hier uitgebreid aandacht aan besteden.

Enkele producten verder uitgelicht (Texturas)


Tijdens de workshop zal er gebruik gemaakt worden van niet alledaagse producten. Zo leer je de verschillende producten “Texturas” kennen. Recepten met Texturas dienen strikt gevolgd te worden en elke gram telt. De producten zullen hieronder verder toegelicht worden.

1) Algin

Algin wordt gewonnen uit bruine algen en zorgt voor een reactie met het Calcic water. Je krijgt een vliesvorming rondom je vloeibare product.

2) Calcic

Calcic is een zout, lost snel op in water en geeft een bittere smaak af. Algin en Calcic zijn twee producten die bij elkaar horen, zonder een van deze producten geen spherification.

3) Malto

Malto is een product op basis van maltodextrine dat ontstaat bij splitsing van zetmeelmoleculen. Heeft een laag zoetgehalte, is caloriearm en staat bekend als vulstof en kan goed vetten en olie opnemen.

Er zullen tijdens de workshop nog vele andere producten gebruikt worden. Tijdens de workshop zal uitgelegd worden waar de producten vandaan komen, wat de producten doen en hoe deze producten gebruikt moeten worden.