World cleanup day

Afgelopen zaterdag 21 september was het niet zomaar een dag, maar het was World Cleanup Day. Dit is de dag dat men massaal de straat op gaat om ‘’schoon te maken’’. Niet alleen Nederlanders doen hieraan mee, rondom de hele wereld worden er acties uitgevoerd om samen te werken en de wereld een stukje schoner te maken.

 Hedendaags is het belangrijk om met het milieu bezig te zijn, daarom is World Cleanup Day een goede wake up call. In Nederland is er veel ondernomen en dat is maar goed ook. De meeste mensen weten half nog niet wat er eigenlijk allemaal met zwerfafval gedaan kan worden.

Wij van het GrachtenAtelier zijn hier al een tijdje bewust mee bezig. Zo geven wij workshops waar je van ‘’rommel’’ je eigen kunstwerk kunt maken, hebben we hele mooie kunstwerken in onze galerie gehad die van zwerfafval gemaakt waren en proberen we bij onze culinaire workshops zoveel mogelijk etenswaar her te gebruiken.

Hier op deze foto zie je bijvoorbeeld een walvis gemaakt van vijf ton zwerfafval in de Catharijnesingel in Utrecht. Het liefst hebben we natuurlijk niet dat er zoveel zwerfafval is dat we er kunstwerken mee kunnen maken, maar als er dan toch zoveel afval is waarom dan niet gebruiken voor iets goeds.

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?