Sushi workshopSushi is een enorm hip en trendy Japans gerecht. Speciaal voor alle sushi liefhebbers die zelf sushi willen maken bieden wij een exclusieve sushiworkshop. In onze keuken delen onze professionele docenten al hun geheimen over het bereiden van sushi. Sushi maken is een kunst, maar wel het vak van de professionele docenten. Je leert in deze tijd diverse soorten sushi te maken. Te denken valt aan Nigiri, Hosomaki, Futomaki en de Uramiaki. 

We delen de sushi op in rondes en starten met de eenvoudige en als hoofdgerecht serveren we meer exclusieve sushi’s en niet te vergeten de dessert sushi.

De sushi workshop is met 1,5 uur uit te breiden met diverse Asian Streetfood gerechten, zoals Yakitori spiesjes, gewokte groenten, garnalen, biefstuk, nasi en noedels

Instagram

Informatie


Aantal personen:
10-100

Tijdsduur:
2 uur en 30 minuten sushi
4 uur sushi & streetfood

Prijs:
50,92 excl. BTW P.P sushi
64,22 excl BTW P.P. sushi & streetfood
55,50 incl. BTW P.P sushi
70,00 incl BTW P.P. sushi & streetfood

Inclusief:

  • Locatie
  • Kookmaterialen
  • Producten
  • Professionele begeleiding

Inbegrepen bij de Sushi workshopTijdens de culinaire workshop ga je de keuken in en leer je hoe je zelf sushi kunt maken. Hiervoor krijgen jullie professionele begeleiding van onze professionele docenten. Uiteraard gaan jullie zelf de sushi bereiden om ze vervolgens, aan het eind van de workshop, heerlijk op te eten! We koken in rondes en gaan van makkelijk naar moeilijk. Allereerst beginnen we met de Futomaki, dan de Hosomaki, dan de Uramaki en tot slot de Nigiri

Onze chefs laten zien hoe je de sushi moet rollen en jullie mogen zelf uit een winkeltje kiezen met welke ingrediënten jullie willen werken, wij geven uiteraard wel adviezen wat lekkere combinaties zijn.De workshop is dus inclusief begeleiding en sushi. Houdt er wel rekening mee dat de workshop exclusief dranken is. Wij hebben daarvoor de volgende mogelijkheden:

De kookworkshop is exclusief dranken. Wij hebben daarvoor de volgende mogelijkheden:

– Drank op nacalculatie
– Afkopen van dranken

 Sushi workshop

Een leerzame en lekkere workshop!


Workshop combinaties


Mozaiek-foto-min

Mozaïek workshop

“Scherven brengen geluk” luidt het bekende spreekwoord. Dat is mooi, want met deze workshop gaan jullie werken met keramiekmozaïek die je aan stukjes gaat slaan.

Lees meer

moleculair2-min

Kookworkshops

Neem een kijkje bij ons grote aanbod qua kookworkshops

Lees meer

Wat leer je maken?


Zoals de naam van de workshop het al zegt, leer je sushi maken. Echter zijn er heel veel verschillende soorten sushi. In twee uur tijd leren wij jou zoveel mogelijk, verschillende soorten, sushi maken. Je kunt hierbij denken aan de volgende soorten sushi Futomaki, Nigiri, Hosomaki en Uramaki.


1) Nigiri

Nigiri is het bekendste type sushi in Japan. De naam betekent letterlijk pakken of vormen in de hand. Nigiri is een sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt met daarbovenop een stukje rauwe vis gedrukt.

Maki is een ander bekend type sushi in Japan. De naam betekent letterlijk gerold. Maki is een sushi waarbij rijst samen met de overige ingrediënten op een vel (Nori) gelegd en stijf opgerold wordt. De rol wordt vervolgens in een aantal stukjes gesneden. Er zijn verschillende soorten maki’s.

2) Futomaki

Tijdens de workshop werken wij onder andere met de Futomaki. Een Futomaki is een ‘dikke’ rol met rijst en meerdere ingrediënten en nori aan de buitenkant.

3) Hosomaki

Verder maken we tijdens de workshop de Hosomaki. Dit houdt in dat wij met een dunne rol werken. De dunne rol heeft meestal maar één vulling.

4) Uramaki

Uramaki staat ook wel bekend als de “Inside-out” sushi. Bij deze sushi wordt er meestal gebruik gemaakt van twee (of meer) soorten vullingen. De Uramaki heeft zowel haar vulling als zeewier aan de binnenkant.

Wij wensen je alvast ‘Itadakimasu’ of te wel, eetsmakelijk!

Pinterest