10 tips om thuis een feestje te geven!

tips thuisfeest

Een leuk feest geven thuis en het moet tot in de details kloppen. Hoe pak je het aan? Met deze blog geven wij handige tips mee, hoe jij jouw thuisfeestje kan laten slagen.

1. Thema

In een van onze blog tonen wij verschillend thema’s. Voor het kiezen van een thema is nog niet altijd gemakkelijk. Om toch een keuze te kunnen maken, denk aan de doelgroep die wordt uitgenodigd, wat vinden zij leuk? Misschien een thema kiezen dat past bij het seizoen. De voorbereidingen kunnen dan matchen met jouw thema. Zoals de decoraties, uitnodiging en hapjes etc.

2. Een originele uitnodiging!

Het is belangrijk dat de uitnodiging een ruime tijd van tevoren wordt verstuurd. Zeker 1-2 maanden voor het feest begint, de deur uit. De kans dat iedereen komt is groter ;). Bij het sturen van de uitnodiging, neem je het thema erin mee. De keuze licht bij jou om online of offline te versturen. Per post met de handgeschreven is persoonlijker, waardoor dit een leuke indruk geeft.

De punten die ook meegenomen moet worden zijn:

  • Jouw naam + het adres met eventueel een routebeschrijving
  • Thema plus het doel van het feest: housewarming, BBQ – feest, verjaardagsfeest
  • De begin en eind tijden
  • Waar het ontvangst is
  • Dresscode ( niet persé)
  • Eventueel een cadeautip

Om er zeker van te zijn wie kan komen, vraag bij de uitnoding of zij dit laten weten minimaal 1 week van tevoren.

3. Huis partyproof maken

Waarschijnlijk wordt er niet wekelijks een feest in huis gegeven. Dit vraag om aanpassing in het interieur. Creëer genoeg ruimte, eventueel meubilair verplaatsen. Daarnaast is het verstandig om alle breekbare spullen op te bergen. Want ongeluk zit in een klein hoekje! Met een paar glazen op, kan er per ongeluk de mooie vaas omgestoten worden. Naast voldoende ruimte is een logistieke opbouw praktisch. Laat duidelijk zien welke ruimtes niet toegankelijk zijn. Waar het buffet bevindt. Kortom, overzicht voorkom onduidelijkheid. Hoe beter jij vooraf organiseert, hoe gezelliger het wordt op het moment zelf.

4. Richt ook de buitenruimte in (van toepassing)

Misschien heb je in de tuin een veranda gebouwd. Dan zou in principe de tuin niet hoeven worden verbouwd. Hou rekening mee dat er genoeg stoelen zijn. Wel kan er een asbak klaar gelegd worden. Zet ook bijvoorbeeld een partytent neer met statafels en verlichting.Voor de koudere avonden kan je eventueel een terrasverwarming plaatsen, zodat het buiten alsnog aangenaam is. Heb je geen tuin, maar een balkon? Dan kan dat decoratief worden ingericht. Er zal geen partytent op kunnen, maar mensen kunnen even een luchtje scheppen.

5. Feestdecoratie en sfeerverlichting

Ga je voor de feestdecoratie, de creatieve toer of voor een bepaald kleur? Verwerk dit dan ook in de versiering. Denk aan slingers, bloemen, feestposters, foto’s… De mogelijkheden zijn ontelbaar. Het is wel belangrijk dat de decoratie een link heeft naar het thema.

Zorg voor sfeerverlichting, denk aan verschillende kleuren die bij het thema passen, dat geeft een warme en rustige uitstraling. Sommige woonkamers voorzien van lampen met een dimfunctie, maak hier gebruik van. Een feest met TL- verlichting is een no go. In een partytent of op het balkon kan je bijvoorbeeld gebruik maken van kerstverlichting.

6. Muziek & entertainment

Wat voor muziek er draait is een belangrijk detail. Denk aan de gasten waar zij van houden, eventueel diverse muziekstijlen laat horen. Of verzoeknummers. Het is natuurlijk leuk als de muziek in één lijn staat met het thema. Het is allemaal aan jou, hoe jij het samenstelt. Verberg de apparatuur, zodat niet iedereen een nummer zomaar kan afspelen, waardoor de muziek een negatieve wending krijgt. Of ga je nog verder en huur je entertainers in of laat je een workshop verzorgen? Maak vooraf een keuze en bepaal je budget wat je uit wil geven.

7. Hapjes en drankjes

Het wordt zeker op prijs gesteld als er heerlijke hapjes op tafel liggen. Snacks, zoals: nootjes, chips, bittergarnituur. Misschien tapas: diverse wordten, kaasblokjes, olijven, zelfgemaakte gerechten. Serveer de snacks dan in leuke schalen, waardoor het niet zo statisch is. Voor de drankjes is selfservice erg handig. Het eerste drankje kan natuurlijk door jou worden ingeschonken, (wel zo netjes). Daarna geef je aan waar bijgeschonken kan worden. Let op: Houdt de voorraad van de dranken goed in de gaten. Want dan kunnen mensen wel hun biertje koud krijgen of voor het aanvullen. Het is daarom belangrijk voor voldoende voorraad hapjes en drankjes.

8. Wees lief voor de buren

Om je buren te vriend te houden is het raadzaam om even langs te gaan en aangeeft wanneer, hoelaat een feest gaat plaatsvinden bij jouw thuis. Wellicht zijn jouw buren uitgenodigd, dan is het geen probleem! Laat het in ieder geval weten aan de buren. Overleg met de buren en gasten waar de auto het beste geparkeerd kan worden. Ook natuurlijk een tijdstip afspreken dat de muziek zachter/uit moet ( avonduren). Hierdoor kunnen zij er rekening mee houden.

9. Geniet zelf ook!

Probeer te genieten van jouw feest. Soms nijgen mensen bezig te zijn om de gasten te vermaken. Relax, zolang het feest goed voorbereid is en er duidelijk regels en afspraken zijn gemaakt is genieten geen probleem. Vooral omdat het jouw eigen feest is 😉

10. Een bedankje

Het is hartstikke leuk om jouw vrienden/gasten te bedanken. Denk hierover na, hoe je dit gaat doen. Een persoonlijk bedankje, een knuffel, een kaartje etc. Of een leuke groepsfoto maken en die aan het einde van het feest rondsturen!

Deze tips zullen jou helpen bij het organiseren van een geweldig feest thuis!

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?