10 top tips voor het organiseren van een Vrijgezellenfeest!

meest gezellige vrijgezellenfeest

Het plannen van een vrijgezellendag voor jouw beste vriend/vriendin, broer/zus of misschien neef/nicht. Een feest waarbij het draait om een fantastische dag en of avond voordat iemand gaat trouwen. Hoe zorg je ervoor dat het een onvergetelijk feest wordt? Hieronder hebben wij tips waar je geheid profijt van gaat hebben.

1. Ken de vrijgezel

Wat vind de vrijgezel leuk en absoluut niet leuk. Het draait om haar of hem en zorg ervoor dat het een onvergetelijke leuke dag wordt. Houd ze ervan om uitgedaagd en geplaagd te worden of juiste helemaal niet? Wat zijn haar/zijn hobby’s?

2. Vraag hulp aan een persoon met ervaring in organiseren

Iedereen wilt natuurlijk een vrijgezellenfeest vieren voor haar/zijn beste vriend/vriendin. En dat is handig dat je daarbij iemand betrekt die al redelijk wat ervaring met het organiseren van evenementen heeft. Er komt veel bij kijken en je wilt natuurlijk dat het een fantastisch feest wordt.

3. Wat zijn de wensen van het bruid en/of bruidegrom?

Zo onopvallend mogelijk achter de wensen komen van het bruidspaar. Het is de bedoeling dat je de bruid/bruidegom zo goed mogelijk probeert te verrassen met een evenement waar zij/hij echt naar uit heeft gekeken. Vinden ze het leuk om elkaar te zien einde dag of juist helemaal niet?

4. Bepaal de samenstelling van de groep

Wie ga je uitnodigen? Het is belangrijk dat er een lijst van de genodigde is, op basis daarvan kan je kijken naar wat voor evenement je wilt organiseren. Voordat een lijst vastgelegd wordt bedenk wie de bruid/bruidegom wilt uitnodigen. Vraag eventueel de vriendenlijst om zo zeker te weten dat de juiste vrienden komen.

5. Kies het thema van het vrijgezellenfeest

Om te kunnen oriënteren welke soorten activiteiten er komen tijdens het vrijgezellenfeest, is het belangrijk om het thema te bepalen. Op basis daarvan kan er al een selectie gemaakt worden van de activiteiten die bij het thema passen. Thema’s kunnen zijn actief, cultureel, culinair of bv creatief. Wat past het beste bij jouw vriend(in).

6. Houd het leuk, qua prijs

Een fortuin uit te geven is niet nodig. De kans dat het vrijgezellenfeest een dure grap wordt, zijn de verwachtingen hoog voor de bruid en de genodigde. De kans dat vrienden afhaken, omdat het te duur is, zal ook mee gaan spelen in het besluit. Over het algemeen is het budget max 100 euro p.p. voor de gehele dag voor de dames en bij de heren ligt dat vaak hoger. Hou er rekening mee dat jullie de vrijgezel vrij houden in je budget!

7. Laat ruimte over voor spontaniteit en boek op tijd

Nu de activiteit(en) zijn uitgekozen, wil je dit ook vaststellen. Daarom is op tijd boeken essentieel, zodat je zeker bent dat de activiteit voor jullie gereserveerd is. Daarnaast zal de dag leuker zijn als je ruimte overlaat voor spontaniteit.

8. Denk aan degene die bobt

Mocht je geen vervoer hebben geregeld, is het belangrijk om te kijken wie achter het stuur gaat. Deze persoon/personen mogen geen alcohol drinken tijdens de activiteiten. Zorg er dan voor dat er alcoholvrije dranken aanwezig zijn, zoals: 0.0% bier, zo kan hij/zij mee genieten.

9. Verrassingseffect

Je wilt de bruid/bruidegom natuurlijk volledig verrassen. Hou de activiteiten geheim, dan is het een echte verrassing. Het meest praktische is om de partner in het complot te betrekken, zodat je zeker weet dat hij/zij die dag kan!

10. Leg deze unieke momenten vast

Deze dagen zijn er om nooit te vergeten, regel een camera om alles vast te leggen. Desnoods huur je een professionele fotograaf in, zodat je weet dat alles goed op beeld wordt vastgelegd.

Na het lezen van deze tips, hopen wij dat jij een geweldig vrijgezellenfeest kan plannen. Mocht je er over na denken om het vrijgezellenfeest bij iemand thuis te vieren of op locatie? Bekijk dan onze andere blogs die jou kunnen helpen.

Het GrachtenAtelier is al jaren gespecialiseerd in het organiseren van creatieve en culinaire vrijgezellenuitjes in Utrecht.

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?