3x ideeën voor een originele keramiek workshop

3x ideeën voor een leuke keramiek workshop

Lijkt het jou heel gaaf om een keramiek workshop te volgen, maar zit je totaal niet te wachten op een cursus pottenbakken? Bij het GrachtenAtelier laten we je zien dat een keramiek workshop helemaal niet saai of oubollig hoeft te zijn! Sterker nog: veel van onze deelnemers verlaten de workshopruimte met een gezonde blos op hun wangen. In ons aanbod vind je zeker niet de standaard keramiek workshops! Wel hebben we altijd een leuke manier om een middag en avond creatief met elkaar door te brengen.

Pottenbakken is zó 1990

Bij keramiek workshops denken mensen direct aan die ene scène uit Ghost: Patrick Swayze die Demi Moore romantisch leert pottenbakken. Of aan je oma, die ook nog al haar potten zelf heeft gebakken in de seventies. Leuk, maar dat is echt helemaal niet hoe wij een keramiek workshop aanpakken bij het GrachtenAtelier! Pottenbakken is zo passé, en bovendien ook nog knap ingewikkeld.

Er zijn veel leukere manieren om met keramiek bezig te zijn, die veel meer van deze tijd zijn. Bij GrachtenAtelier hebben we volop ideeën voor jouw keramiek workshop in Utrecht. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Regelen we voor je!

1) Piemel boetseren

Met stip op 1 onze grappigste keramiek workshop. De workshop Piemel boetseren! In deze workshop leer je van alles over het mannelijke geslachtsdeel en ga je aan de slag om je eigen kleurrijke model te boetseren. We vertellen je interessante feitjes die je altijd al hebt willen weten over de penis. Onderweg leer je unieke dingen over de anatomie van de piemel, die je goed van pas komen als je je eigen piemel gaat boetseren! Na het piemel boetseren krijg je jouw exemplaar natuurlijk mee naar huis.

Boek nu Piemel boetseren

2) Naaktmodel boetseren

Op een wat serieuzere manier bezig met het menselijk lichaam? In deze keramiek workshop krijg je als voorbeeld een heus naaktmodel, dat je met behulp van onze vakkundige begeleiders na gaat maken met klei! Schud het ongemak van je af en verdiep je in de bijzondere vormen en verhoudingen in ons lichaam. Met welke technieken kun je deze in het klein namaken met boetseerklei? Je ontdekt het allemaal in deze keramiek workshop!

Boek nu Naaktmodel boetseren

3) Dieren boetseren

Ga jij liever met iets veiligs aan de slag, of ben je met een gezelschap waarin het menselijk lichaam nabootsen toch wat spannend is? Kies dan voor de workshop Dieren boetseren! In deze keramiek workshop maak jij je spirit animal na in kleivorm. Je kat, je lievelingskoe in de wei onderweg naar je werk, of het konijn van je nichtje: welk dier geef jij een uniek eerbetoon? Laat je creativiteit de vrije loop in de workshop Dieren boetseren en ontdek dat je met simpele kleitechnieken iets heel moois kunt maken!

Boek nu Dieren boetseren

Tip! Onze keramiek workshops kan je boeken voor groepen vanaf 15-20 personen. Wil je met een kleinere groep deelnemen aan een keramiek workshop? Neem dan eens een kijkje bij onze creatieve inloop workshops.

Boek jouw keramiek workshop in Utrecht

Bij het GrachtenAtelier zijn we gespecialiseerd in creatieve en culinaire workshops. In onze werfkelders aan de Utrechtse gracht organiseren we de leukste uitjes voor groepen, en op inloop ook voor individuen. Een unieke locatie, die de creativiteit extra in de hand werkt. Jouw keramiek workshop in Utrecht is dus helemaal in goede handen bij ons!

  • Persoonlijke begeleiding
  • Gezellige, ongedwongen sfeer
  • Altijd iets moois mee naar huis van keramiek

Op een andere manier creatief bezig?

Ben je op zoek naar een leuke manier om een middag of avond creatief bezig te gaan, maar is werken met klei niet helemaal jouw ding? Geen zorgen, bij het GrachtenAtelier hebben we naast keramiek workshops meer dan voldoende om uit te kiezen! Ga voor een leuke schilderworkshop, of ga creatief bezig in de keuken: ook daar hebben we voldoende activiteiten om je een middag of avond zoet te houden.

Andere creatieve groepsworkshops Culinaire groepsworkshops

Hulp en advies

Ben je op zoek naar een leuke groepsactiviteit, en kom je er op onze website niet uit? Dan helpen we je ook graag persoonlijk. Of het nu een keramiek workshop in Utrecht of iets heel anders moet worden, samen stellen we een leuk programma op voor jouw uitje! Contacteer ons gerust om eens te overleggen.

Neem contact op
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?