Hoe organiseer je een online vrijgezellenfeest?

Eén van jouw dierbaren gaat trouwen, wat leuk! Misschien weet je dit al een tijdje en had je wilde plannen voor het vrijgezellenfeest die nu in het water vallen óf je wist al dat het een alternatief vrijgezellenfeest ging worden dankzij de maatregelen tegen het coronavirus. Maar één ding is zeker: het leven gaat verder dus we moeten creatief zijn met z’n allen. Hoe zorgen we ervoor dat jullie toch een onvergetelijk dag organiseren? Door een mooi online vrijgezellenfeest te plannen!

Bekijk ons aanbod

Activiteiten online vrijgezellenfeest

Nóg belangrijker bij een online vrijgezellenfeest dan bij een offline vrijgezellenfeest is het belangrijk dat je activiteiten plant. Écht gezellig kletsen is immers lastig via online beeldbellen zoals via Zoom of Skype. Zeker als je met een grote groep bent praat je al gauw door elkaar waardoor woorden wegvallen en uiteindelijke niemand te verstaan is. Een goedgevulde agenda is dus essentieel. Aan wat voor activiteiten kun je denken?

Online workshops

Workshops zijn super geschikt voor vrijgezellenfeestjes. Zo organiseerden wij op de momenten dat het wel kon leuke kookworkshops en creatieve workshops. Soms met een knipoog, zoals piemelboetseren of erotische bonbons maken (zet je ze alvast op je bucket list voor als we weer mogen?). Met een workshop weet je zeker dat ieder gezelschap het naar zijn zin heeft. Maar hoe doe je dat online?

Met onze online workshops natuurlijk! Want ook op afstand kun je culinair en creatief aan de slag. Wat dacht je van een online workshop Sushi maken? Of bonbons? Ga je liever creatief aan de slag? Kies dan bijvoorbeeld voor onze populaire online workshop Bob Ross schilderen. Alles wat je nodig hebt sturen we je per post toe. Zo heb je met één druk op de knop een volledige workshop geregeld.

Bekijk ons aanbod online workshops

Online quizzen

Een activiteit die zich ook goed voor een online vrijgezellenfeest leent is een quiz. Er zijn verschillende vormen. Zo zijn er verschillende pubquizzen die je online kunt bestellen waarbij je zelf ook mee kunt doen. Je kunt ook quizvragen kopen en zelf als ware quizmaster de vragen stellen, maar het állerleukst is natuurlijk een quiz zelf maken, over de bruid of bruidegom misschien? Vinden wij in ieder geval wel!

Je kunt zelf vragen verzinnen over de persoon in kwestie, alleen kan deze dan zelf niet echt mee doen. Deze persoon weet immers alle antwoorden. De bruid of bruidegom kan in dit geval wel de quizmaster spelen. Het is toch altijd vermakelijk om te horen hoeveel andere over je weten. Vragen die je kunt stellen zijn:

 • Hoe hebben de lovebirds elkaar ontmoet?
 • Wat deden ze tijdens hun eerste date?
 • Wat vindt deze persoon het leukst/stomst aan diens toekomstige echtgenoot?

Of wat algemener:

 • Wat is het lievelingsdier van de bruid of bruidegom?
 • Wat vindt deze persoon het allervieste om te eten?
 • Heeft deze persoon bepaalde fobieën, zo ja welke?

Je kunt het ook omdraaien door alle genodigden en/of de toekomstige echtgenoot een vragenlijst te sturen die zij moeten invullen. Vervolgens maak je op basis van die antwoorden een quiz die de bruid of bruidegom moet beantwoorden.

Je ziet het, genoeg mogelijkheden!

Online Crazy 88

Een populair spel onder vrijgezellenfeest organisatoren is ‘Crazy 88’. Misschien ken je het gelijknamige televisieprogramma van BNN nog, waarin twee team het tegen elkaar opnamen in de strijd om zoveel mogelijk opdrachten goed uit te voeren. Bij fysieke vrijgezellenfeestjes deed men er vaak alles aan om zo gênant mogelijke opdrachten te verzinnen. Gelukkig voor de bruid of bruidegom in dit geval, is een online vrijgezellenfeest altijd in een veilig omgeving.

Voorbeelden van Crazy 88 opdrachten voor een online vrijgezellenfeest zijn:

 • Glijd van een trapleuning
 • Schrijf een gedicht over het toekomstige echtpaar van minstens 10 zinnen
 • Doe een koprol (1 punt) of salto (2 punten)
 • Maak van jezelf een mummie met wc papier
 • Schmink jezelf als konijn
 • Doe een online wave

En ga zo maar door. Je hoeft echt niet alles zelf te verzinnen, er staat genoeg inspiratie online.

Speel het spel bijvoorbeeld in twee losse Zoom/Skype “vergaderingen” en maak foto’s en filmpjes als bewijs dat je de opdracht hebt uitgevoerd. Het team met de meeste uitgevoerde opdrachten binnen een bepaalde tijd, wint. Je hoeft natuurlijk niet per se 88 opdrachten te verzinnen, het is maar net hoeveel tijd je ervoor uit wilt trekken. Wel geldt vaak: hoe meer opties, hoe leuker, omdat mensen dan zelf kunnen kiezen welke opdrachten ze doen en beide teams dan verrast worden door elkaars uitgevoerde opdrachten.

Eten en drinken

Je kunt natuurlijk met elkaar afspreken dat iedereen voor zichzelf eten en drinken regelt. Maar het geeft toch een meer saamhorig gevoel wanneer je allemaal hetzelfde eet en drinkt toch? Degene die gaat trouwen weet niet wat er gaat gebeuren, dus het is sowieso een goed idee om daar iets op te verzinnen. Wat ook leuk kan zijn, als je daar tijd voor en zin in hebt, is voor iedereen een voedselpakket samen te stellen. Afhankelijk van het tijdstip waarop je het online vrijgezellenfeest organiseert kun je zorgen voor een high tea brunch, lunch, borrelhapjes, diner, dessert of noem maar op.

Ook in dat geval kun je afspreken dat iedereen thuis iets voor zichzelf maakt en iemand het eten en drinken voor de bruid of bruidegom regelt, je kunt een cateraar inschakelen om het te maken en langs te brengen óf je speelt zelf de cateraar als je dat leuk vindt. Dat maakt het natuurlijk extra speciaal!

Om het niet al te ingewikkeld te maken kun je ook in kleine groepjes afspreken, mits is volgens de huidige maatregelen is toegestaan.

De aankleding

Wanneer je allemaal achter je computer zit, zie je niet zoveel. Toch zijn er eindeloze mogelijkheden om het online vrijgezellenfeestje extra leuk aan te kleden. Zo kun je een thema kiezen en iedereen vragen zich te verkleden. Trouwen is al een thema op zich natuurlijk. Wat dacht je dus van afspreken dat je allemaal in een “trouwjurk” of “trouwpak” in beeld verschijnt?

Daarnaast heb je natuurlijk een achtergrond. Ook hierop kun je je creativiteit loslaten. Maak een virtuele achtergrond in style die iedereen in kan stellen via hun beeldbel programma of maak een échte achtergrond door de muur achter je te versieren. Ballonnen, slingers, foto’s, haal alles maar uit de kast!

Overige tips

Verder hebben we nog een aantal algemene tips. Een online vrijgezellenfeest zorgt er nou eenmaal voor dat je rekening moet houden met een aantal dingen, zoals: aandacht. Voor sommige mensen kost het ontzettend veel energie om de aandacht bij een online georganiseerd evenement te houden.

Plan daarom genoeg korte pauzes in, zorg voor afwisseling en vooral belangrijk: zorg dat iedereen de planning kent, inclusief de bruid of bruidegom. Zo weet iedereen hoe lang iets duurt en kan iedereen zich daarop instellen.

Stel één of meerdere vaste “presentatoren” aan. Als er iets uitgelegd moet worden kan diegene iedereen op ‘mute’ zetten, zodat niemand er per ongeluk doorheen praat, niest of blaft en iedereen het kan verstaan.

Is niet iedereen even ervaren met programma’s als Zoom en Skype? Organiseer een generale repetitie, bijvoorbeeld als brainstorm voor het programma! Zo weet je zeker dat iedereen weet hoe het programma dat je gaat gebruiken werkt en voorkom je dat ome Henk een deel van het vrijgezellenfeest mist terwijl hij ruim op tijd klaar zat met zijn iPadje. “Ik hoor niks!”

Maak er het beste van. Natuurlijk had iedereen liever een “echt” vrijgezellenfeest gehad, maar het is wat het is. Zo zorg je toch dat degene voor wie je het organiseert de voorpret van de trouwerij meemaakt en weet je wat? Wie zegt dat je als getrouwd persoon geen vrijgezellenfeestje meer mag vieren? Dan noemen we het gewoon een niet-meer-vrijgezellenfeest en doen we het offline nog een keer over. Kun je dan toch nog met z’n allen die erotische bonbons maken of piemels boetseren!

Vragen?

Wil je meer weten over onze online workshops of kunnen we je op een andere manier helpen bij het organiseren van een online vrijgezellenfeest? Laat het ons weten! We denken graag met je mee.

Neem contact op

Een reactie op “Hoe organiseer je een online vrijgezellenfeest?

 1. Pingback: Vrijgezellenfeestje voor vrouwen? • GrachtenAtelier

Reacties zijn gesloten.

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?