Hoe organiseer je een online bedrijfsuitje?

Wil je een online bedrijfsuitje organiseren, maar weet je niet goed hoe? Wij helpen je uit de brand. In deze blog lees je allerlei tips voor geslaagde online evenementen en suggesties voor activiteiten die leuk zijn voor jou en je collega’s.

Waarom een online bedrijfsuitje?

Hoe is de band tussen jou en je collega’s momenteel? Of tussen jou en je personeel? Online contact loop vaak een beetje stroef. Daarom houden veel mensen dit het liefst zo kort mogelijk. Strakke agenda’s, jezelf “muten” als je niks belangrijks te zeggen hebt en zo snel mogelijk weer aan het werk gaan. In je eentje. Aan je keukentafel.

Mis je het informele contact met je collega’s of personeel? Dan is het tijd voor een bedrijfsuitje! En ja, dat kan prima online vanuit huis. Wij helpen je op weg met een aantal tips waarmee jij een geslaagd online bedrijfsuitje kunt organiseren.

De agenda

Vanzelfsprekend nodig je iedereen op tijd uit en laat je weten van hoe laat tot hoe laat het bedrijfsuitje zal duren. Omdat veel mensen het best pittig vinden om lang de aandacht te houden bij online evenementen, is het goed om een agenda uit te werken en iedereen hiervan op de hoogte te stellen. Zo weten mensen waar ze aan toe zijn en kunnen ze zich hierop instellen.

Houd de inloop vooral lekker kort en ga van start zodra iedereen er is. Wat zet je verder op de agenda?

Bijkletsen

Werk je bij een groot bedrijf en nodig je al je collega’s uit? Dan is het misschien niet zo handig om bij te kletsen, maar als je met een klein clubje bent kun je hier wel iets op verzinnen. Via beeldbellen verlopen gesprekken niet altijd even soepel. Zeg jij “Hé hoe gaat het met iedereen?”, dan loop je het risico dat iedereen tegelijk antwoord geeft, of niemand iets durft te zeggen. Een tip hiervoor is één of een aantal leuke vragen te bedenken en deze gericht aan personen te stellen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Wat is het leukste dat je hebt beleefd het afgelopen jaar?
 • Welke tips heb jij voor collega’s om het thuiswerken leuker/makkelijker te maken?
 • Wat mis je het meest aan de werkplek met collega’s?
 • Waar ben je het meest trots op van het afgelopen jaar?

En zo kun je natuurlijk heel veel vragen verzinnen op basis van wat bij jullie als groep past.

Activiteiten

Heb je het gevoel weer persoonlijk met elkaar verbonden te zijn? Of sla je dat deel helemaal over? Dan is het tijd voor activiteiten! Tijdens een online bedrijfsuitje is het heel belangrijk om vulling aan het programma te geven. Wat kun je hiervoor verzinnen?

Een quiz

Misschien niet zo origineel, maar wel hartstikke leuk. Online vind je talloze bedrijven die quizzen aanbieden, maar je kunt natuurlijk ook een quiz maken! Je kunt hier veel kanten mee op. Zo zou je bijvoorbeeld zelf een quiz over actualiteiten kunnen maken, of over jouw bedrijf. In dat geval ben jij de quizmaster. Je kunt ook afspreken dat verschillende collega’s een bepaalde ronde verzorgen, zodat iedereen mee kan doen, behalve met diens eigen ronde.

Een andere leuke quizvorm is een quiz die je maakt aan de hand van antwoorden van de deelnemers. Dit vraagt wel de nodige voorbereiding. Je stelt namelijk een vragenlijst op die al je collega’s moeten invullen. Aan de hand van die antwoorden stel je dan de quizvragen op. Voorbeelden van vragen voor de vragenlijst zijn en de vraag die hieruit voort kan vloeien zijn:

 • Vraag vragenlijst: Welke hobby heb jij door corona (weer) opgepakt?
 • Vraag quiz: Welke collega gaf als antwoord op de vraag ‘Welke hobby heb jij door corona (weer) opgepakt?’: Pokémon Go spelen
 • Vraag vragenlijst: Welke collega heeft volgens jou door Corona het meeste geld bespaard?
 • Vraag quiz: Wie heeft volgens de meeste collega’s het meeste geld bespaard door Corona?

Welke vragen je kiest zijn natuurlijk afhankelijk van de sfeer die onder je collega’s heerst. Is de sfeer vooral professioneel, dan is het goed om voorzichtig met grapjes te zijn. Kan niet iedereen even goed met elkaar overweg, vermijd dan bijvoorbeeld gevoelige persoonlijke vragen. Je wilt dat iedereen zich veilig en op z’n gemak voelt.

Andere spellen

Zo zijn er nog veel meer spellen die je tijdens een online bedrijfsuitje kunt spelen. Van escaperooms tot pictionairy. Je kunt er ook voor kiezen om de groep in kleine groepjes op te splitsen om verschillende spellen te spelen en er een soort toernooi van maken.

Online workshops

Het Grachtenatelier is natuurlijk dé plek voor leuke, creatieve en culinaire workshops. Het voordeel van deze hele situatie? Je hoeft niet met al je collega’s naar Utrecht te komen om hier gebruik van te maken. Wij komen, weliswaar virtueel, bij je thuis! We hebben namelijk een aantal populaire workshops omgetoverd tot online workshops. Perfect voor een bedrijfsuitje. Wat dacht je van een schilderworkshop of kookworkshop?

Staffelprijs tussen € 30,00/49,50 p.p. ex btw

Online workshops

Online workshop Andy Warhol

Staffelprijs tussen € 30,00/49,50 p.p. ex btw
Staffelprijs tussen € 30,00/49,50 p.p. ex btw
Staffelprijs tussen € 30,00/49,50 p.p. ex btw
Staffelprijs tussen € 30,00/49,50 p.p. ex btw

Je kunt ervoor kiezen zelf het materiaal voor de workshops aan te schaffen. Wil je het jezelf niet te moeilijk maken? Dan kun je tegen een meerprijs per persoon een pakketje met benodigdheden bestellen. Het maakt niet uit hoe groot je groep is. Inmiddels hebben we al workshops verzorgd van groepen groter dan 700 mensen!

Heb je een vraag over de mogelijkheden? Of wil je even met ons sparren over wat het best bij jou en je collega’s past? Neem gerust contact met ons op, dan staan we graag te worden.

Neem dan contact op

Een presentatie

Wil je ook nog een professionele draai aan je online bedrijfsuitje geven? Organiseer dan ook nog één of meerdere korte presentaties. Zo kun je een gastspreker uitnodigen, zelf het één en ander over jouw specialiteit vertellen (mits deze relevant is voor iedereen) of je team vragen of er collega’s zijn die interessante inzichten willen pitchen. Tips over boeken die je gelezen móet hebben bijvoorbeeld.

Ben je van plan een presentatie aan het programma toe te voegen? Plan die dan in het begin in. Dan weet je zeker dat de meeste mensen nog genoeg aandacht hiervoor op kunnen brengen en missen mensen die eerder stoppen niets.

Overige tips

 • Organiseer het samen met een andere collega voor extra voorpret
 • Spreek af wie wanneer aan het woord is en bereid het een beetje voor om vlot door het programma heen te gaan
 • Denk ook na over consumpties. Stuur bijvoorbeeld iedereen een pakketje met een borrelplankje en een drankje of stuur een aantal suggesties om een saamhorig gevoel te creëren
 • Gebruik een programma waar iedereen bekend mee is, zo voorkom je dat je niet kunt starten omdat mensen ‘er niet inkomen’ of geen beeld/geluid hebben

Hopelijk kun je met deze tips een leuk evenement organiseren voor jou en je collega’s. En laten we met zijn allen ons best doen om ervoor te zorgen dat we gauw weer samen kunnen zijn.

Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?