We mogen weer: 5 originele teamuitjes post-corona

5 originele teamuitjes post corona

Oké, misschien juichen we nog iets te vroeg, maar de tijd van stevige lockdowns lijkt nu toch echt voorbij. Corona is er nog wel, maar we mogen weer met z’n allen het werk, en het openbare leven is weer helemaal op gang gekomen. De tijd dat we alleen maar online bedrijfsuitjes konden organiseren, ligt in ieder geval ver achter ons!

Heb jij de eer om het eerste teamuitje post-corona te organiseren? Doe dan je voordeel met deze originele teamuitjes! We zochten 5 teamuitje ideeën voor je uit waarmee je de handen zeker weten op elkaar krijgt.

Bowlen kan écht niet meer

Helaas, bowlen of barbecuen vallen niet onder de originele teamuitjes. Kom op, zeker weten dat je beter kan dan dat. Mag je eindelijk weer, kies dan voor iets wat je als team nog nooit eerder hebt gedaan! Door samen nieuwe ervaringen op te bouwen, creëer je een herinnering waar op het werk nog veel over nagepraat zal worden. Andere teams zullen jaloers zijn: waar hebben jullie dat leuke teamuitje eigenlijk geboekt?

Teamuitje ideeën die niét saai zijn

Voor een origineel teamuitje is er eigenlijk maar één voorwaarde: het mag op geen enkele manier saai zijn. Geen van de teamleden mag buiten de boot vallen, en niemand mag zich vervelen. Eigenlijk wil je dat je teamleden maar niet uitgepraat raken over hun originele teamuitje, en jaren nadien nog herinneringen ophalen aan de leuke middag of avond die ze hebben gehad. Maar ja, dan rijst de vraag: wat vindt iédereen nou leuk?

Het is altijd moeilijk om een 100% voltreffer te vinden (zeker met grotere teams), maar iedereen houdt van eten, en we hebben ook allemaal een creatieve kant. Voor teamuitje ideeën zit je daarmee dus altijd in de goede richting!

Culinaire groepsworkshops Creatieve groepsworkshops
teamuitje ideeën

Inspiratie voor originele teamuitjes

Bij het GrachtenAtelier specialiseren we ons in originele teamuitjes. Ook in coronatijd konden we blijven doen waar we goed in zijn, en konden we door middel van online workshops toch nog de leukste teamuitjes verzorgen. Maar nu iedereen weer gewoon samen dingen mag ondernemen, kunnen we weer originele teamuitjes voor je verzorgen in één van onze sfeervolle locaties in het centrum van Utrecht. Veel van onze studio’s zijn gevestigd in ouderwetse werfkelders aan de gracht: dat is nog eens een binnenkomer!

Door onze ervaring in het organiseren van originele teamuitjes, kunnen we onszelf blijven vernieuwen en komen we altijd op nieuwe ideeën. Doe er je voordeel mee! Wat dacht je van de volgende teamuitje ideeën?

Bob Ross schilderworkshop

1) Bob Ross schilderworkshop

Bob Ross? Die tv-schilder met die enorme afro? Jazeker, die bedoelen we! In deze workshop ga je, compleet met pruik, de wonderen van het landschap schilderen à la Bob Ross verkennen als team. Make love to the canvas, relax, let it flow and think like the water! En vergeet niet: ‘We make no mistakes, we just have happy little accidents’. Geen schildertalent benodigd!

Bekijk de Bob Ross schilderworkshop

Echt een aanrader deze workshop.

Ben zelf wel ook echt een Bob Ross fan dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, maar was echt heel leuk om te doen. Hilarisch met die pruiken die we erbij kregen en heel duidelijk stap voor stap werd het voorgedaan. Ik ben blij met mijn eindresultaat. Wellicht kom ik nog een keer voor een inloopworkshop!

Marieke
Naaktmodel boetseren

2) Naaktmodel boetseren

Een beetje spannend, maar natuurlijk ook bloedserieus: laat je team een boetseerwerk maken van het menselijk lichaam. En dat kan natuurlijk niet zonder een heus naaktmodel! Hilarische momenten gegarandeerd: perfect voor een team dat wel tegen awkward situaties opgewassen is. En dat niet bang is om zijn creatieve kant te laten zien!

Bekijk de workshop Naaktmodel boetseren

Wat een heerlijk gespierd model voor deze workshop, bedankt Kelvin!

Het was toch nog moeilijker dan verwacht, maar jullie hebben geprobeerd ons met mooie werkjes naar huis te laten gaan. Is helaas niet bij iedereen gelukt maar dat werd mede mogelijk gemaakt door het wijnarrangement, haha. Tot de volgende keer!

Michelle
bonbons

3) Bonbons maken

Iedereen, maar dan ook echt iedereen, houdt van chocolade. Wij kennen in ieder geval niemand die het vies vindt! In deze creatieve groepsworkshop ontdek je de geheimen van een goede bonbon en maak je zelf de lekkerste creaties. Je leert ook nog eens netjes een bonbondoosje in te pakken. Perfect om zelf lekker op te smullen, of om cadeau te geven!

Bekijk de workshop Bonbons maken

Zelf ben ik dol op chocolade.

Om vervolgens je eigen bonbons te maken, leek me erg leuk. We werden super ontvangen in de mooie ruimte aan de gracht. Tijdens de workshops werd alles goed verteld en konden we stapsgewijs onze mooie bonbons maken. We hadden voldoende keus voor de vulling van de bonbons.
Ik mag met trots zeggen dat ik m’n eigen bonbons heb gemaakt. Deze workshop is voor herhaling vatbaar!

Anne
Kookworkshop groente

4) Mystery cooking

Wat gebeurt er als je jouw team bij een tafel met verse ingrediënten zet, waarvan ze zelf een lekkere maaltijd moeten maken? Je ontdekt het in de workshop Mystery Cooking! Verras jezelf én je teamgenoten met culinaire uitspattingen, en geniet na het koken van een heerlijk diner. Leer je team van zijn culinaire kant kennen!

Bekijk de workshop Mystery Cooking

Zelf ben ik dol op chocolade.

Wat ik heel leuk vind is dat je je eigen fantasie kunt gebruiken voor de materialen die je krijgt aangeleverd, zonder receptuur, test je meteen je vindingrijkheid als je onverwacht gasten thuis krijgt en je moet roeien met de riemen die je hebt, ik heb hier weer super ideeën opgedaan.

Patricia
Schilderkookclinic

5) Schilderkookclinic

Kan je niet kiezen tussen iets creatiefs of iets culinairs? Doe het dan gewoon allebei! In deze unieke workshop steken jullie de handen uit de mouwen: eerst maken jullie een prachtig schilderij, en nadat de handjes weer schoon zijn koken jullie gezamenlijk een fantastisch diner. Samen schilderen, samen koken, samen eten: wat wil je nog meer?

Bekijk onze Schilderkookclinic

Hele leuke combi schilderen en koken!

Het was een hele gevulde dag met leuke activiteiten. Het was een leuke verrassing dat we het schilderen onder een galerie hadden en het koken weer in een andere werfkelder. Mooie locaties hebben jullie in hartje Utrecht.

Floris

Gouden tip: ga er lekker op uit

Het allerbelangrijkste als je een origineel teamuitje wil organiseren: ga er na die nare coronaperiode sowieso even met z’n allen op uit. Iedereen heeft lang genoeg thuis gezeten en ook op het kantoor komen de muren waarschijnlijk alweer op je af. Ga dus de wijde wereld in! Als je als team echt even een andere setting opzoekt, zul je verrassende effecten opmerken:

  • Het gaat even over iets anders dan over werk
  • Iederéén is uit z’n comfort zone: dat schept een band
  • Je leert je collega’s op een hele andere manier kennen
  • Misschien ontdek je wel verborgen talenten bij een collega!

Toch liever vanuit huis?

Voor sommige bedrijven blijft het ook na corona ingewikkeld om met zijn allen bij elkaar te komen. Bijvoorbeeld als je meerdere locaties hebt die ver uit elkaar liggen, of als je werkt met groepen die een kwetsbare gezondheid hebben. Dat hoeft geen enkele belemmering te vormen om een origineel teamuitje te organiseren voor de verschillende teams!

Ook online zijn er tal van leuke activiteiten te bedenken, die allerbehalve saai zijn. Iedereen kan gewoon deelnemen vanuit zijn eigen huis, en zo toch samen een leuke tijd beleven!

Bekijk onze online workshops

Advies nodig?

Vind je tussen de bovenstaande teamuitje ideeën toch nog niet helemaal wat je zoekt? Dan staan we bij het GrachtenAtelier altijd klaar om met je mee te denken. Wat zou jouw team helemaal fantastisch vinden? We helpen je graag en zetten alle zeilen bij om er een origineel teamuitje van te maken. Ook voor maatwerk draaien we onze hand niet om! Neem gerust eens contact met ons op om je wensen te bespreken. Samen komen we altijd tot iets leuks voor het hele team!

Neem contact met ons op
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?