Wat moet de perfecte trouwlocatie in Utrecht hebben?

trouwlocaties utrecht

Is het jouw droom om midden in de stad Utrecht te trouwen? De liefde vieren samen met vrienden en familie, met al het moois van de Domstad om je heen? Dan staat je nog een behoorlijke klus te wachten: het vinden van de perfecte trouwlocatie. Niet alleen een trouwzaal in Utrecht vinden is een uitdaging, je wil natuurlijk ook een mooi feestje kunnen vieren ná de plechtigheid. Het liefst combineer je beide in één locatie!

Wij hebben een lijstje opgesteld met dingen waar je op kunt letten als je trouwlocaties in Utrecht gaat afspeuren. Wat moet de perfecte trouwlocatie in Utrecht allemaal hebben?

1) Het echte stadsgevoel

Als je in de stad gaat trouwen, wil je ook een locatie die een echte stadse vibe uitstraalt. Een trouwlocatie in Utrecht moet dat echte Utrechtse hebben! Erheen lopen door smalle straatjes, met af en toe zicht op de Dom; foto’s maken langs de Oudegracht of op het Ledig Erf. Dát is wat je wil! Adem de sfeer van de stad, en beknibbel niet op de locatie door aan de rand van de stad te gaan zitten. Trouwen doe je (als het goed is) maar één keer!

2) Mogelijkheid om je eigen trouwambtenaar te kiezen

Hoe gaaf is het als iemand die je liefhebt, jullie kan trouwen? Bij veel trouwlocaties in Utrecht is dit mogelijk, als je maar een BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) hebt laten installeren. Iedereen kan dit doen: van je beste vriendin, tot je oom of een andere goede bekende. Wie jij maar de eer wilt geven om jullie in de echt te verbinden! Informeer goed bij je trouwzaal in Utrecht of het mogelijk is om je eigen trouwambtenaar mee te nemen: een superleuke plus voor jullie Grote Dag.

3) Catering waar iedereen het later over heeft

Eén van de belangrijkste dingen bij het kiezen van je trouwlocatie in Utrecht of daarbuiten: het eten. Ga je voor een simpel doorsnee buffet en blokjes kaas en worst, of verras je de gasten met een walking dinner vol culinaire hoogstandjes? Wij zouden het wel weten! Check goed de cateringmogelijkheden bij jouw trouwlocatie in Utrecht, voor je een knoop doorhakt. Lekker eten en drinken is toch wel érg belangrijk voor de feestvreugde!

4) Ruimte voor alle leeftijden

Je oma die verloren tussen alle herrie op de dansvloer staat? Of kids van lieve vrienden, die de hele dag niks te doen hebben? Je moet er toch niet aan denken. Iedereen moet een topdag hebben op jouw bruiloft! Zoek daarom naar trouwlocaties in Utrecht die ruimte hebben voor alle leeftijden: een rustige zitplek voor mensen op leeftijd, genoeg plek om te borrelen en te kletsen voor mensen van je eigen leeftijd, en genoeg speelplezier voor de kinderen die meekomen.

Iemand uit 030 trouwt ook in Utreg

Eigenlijk is er geen twijfel mogelijk als je in Utrecht geboren en getogen bent: dan trouw je ook in de stad. Je trouwlocatie in Utrecht zoeken is dan een superlogische keuze! Keus genoeg, en met de bovenstaande handvatten vind je zeker iets wat helemaal bij jullie aansluit. Zeker weten dat je een mooie trouwzaal in Utrecht, je stadsie tegenkomt!

Ja, dan springt m’n hartsie open
Ik ben trots wat dag ie wat
Der is geen mooier plekkie
Als Utereg, m’n stad

Op zoek naar jouw trouwlocatie in Utrecht?

Ga jij voor de ultieme stadse bruiloft, met de lekkerste hapjes en drankjes en vertier voor alle leeftijden? Dankzij onze unieke ligging is het GrachtenAtelier vaak genoemd als één van de mooiste trouwlocaties van Utrecht. Een trouwzaal in Utrecht vinden in een typische werfkelder langs de Oudegracht? Bij ons kan het! We specialiseren ons in huwelijksfeesten voor 25 tot 140 personen. Ongedwongen, in een familiaire setting en met oog voor jullie wensen. Want het is echt júllie dag!

Lees meer over een huwelijk bij het GrachtenAtelier of neem rechtstreeks contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag ons naar de mogelijkheden
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?