Boetseren hoofden

Jouw creativiteit de vrije loop laten en lekker aan de slag gaan met klei? In deze gezellige groepsworkshop leer je de mooiste hoofden boetseren. Je kiest zelf of je het hoofd wil namaken van iemand in de groep, een kunstwerk uit de galerie als voorbeeld neemt of je inspiratie helemaal ergens anders vandaan haalt! Wij helpen je met de juiste technieken om je creativiteit vorm te geven: verras jezelf en andere groepsleden met wat je kunt!

€ 45,00 p.p. incl. btw

Wie, wat, waar?

De workshop Hoofden boetseren is geschikt voor iedereen: zo hoef je niet al eens eerder geboetseerd te hebben. Een van onze deskundige docenten legt je stap voor stap uit wat de bedoeling is en hoe je tot het mooiste resultaat kan komen. Doordat je tijdens de workshop niet je eigen hoofd, maar het hoofd van iemand anders of een andere fantasie creatie maakt, is het een zeer verrassend en interactief uitje. Op een ongedwongen manier leer je jouw vrienden, collega’s of familie nóg beter kennen!

 • Locatie: GrachtenAtelier, in één van onze sfeervolle locaties in het centrum van Utrecht
 • Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur
 • Deelnemers: Vanaf 12 personen te boeken overdag en avond vanaf 15 personen

Offerte aanvragen

Plan & boek. Je bent er bijna!

Kies een arrangement

Verplicht basisarrangement (p.p.)

Aanvullingen

(p.p.)

Engels?

We geven de workshops ook in het Engels: handig voor internationale bedrijven of studentenverenigingen!

Ben je met minder personen?

Met minder dan het minimaal aantal personen deelnemen? Dat kan! We bieden inloopworkshops aan. Die zijn al vanaf 1 persoon te boeken.

Ben je met meer personen?

Ben je met meer dan het maximaal aantal personen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen altijd een passend voorstel doen!

Wat kun je verwachten?

Ga tijdens deze workshop aan de slag met het boetseren van elkaars hoofd, een eigen fantasie creatie of boetseer gezamenlijk een mooi kunstwerk. Het thema is geheel aan jullie om te bepalen: alles mag en alles kan. WIj helpen je natuurlijk met de kneepjes van het vak en zorgen dat je kan maken wat je voor ogen hebt.

Boetseren is niet alleen een vorm van kunst, het stamt het ook af van een oude ambacht. Bij boetseren moet je echt contact leggen met je object en je eigen stijl in je object verwerken. Probeer je te laten inspireren door je groepsgenoten, door andere kunstwerken in onze galerie of door mensen op straat en geef er je eigen draai aan: zo maak je een uniek boetseerwerk.

De beelden kunnen op onze locatie blijven drogen en later in de week opgehaald worden. Wil je de beelden toch gelijk graag meenemen? Dan adviseren wij om een schoenendoos mee te nemen waar je je werk in kunt vervoeren.

Informeer naar de mogelijkheden!

Had je net iets anders in gedachten? De mogelijkheden zijn eindeloos! Bespreek jouw wensen met ons: informeer via e-mail (info@grachtenatelier.nl) of telefonisch (06 – 4375 5744) wat we voor jouw groep kunnen betekenen!

Vragen?

Heb je een vraag over onze workshops? Bekijk dan eens onze pagina met veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel tussen! Is dat niet zo, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

5 beoordelingen voor Boetseren hoofden

 1. Emma

  Al jaren fan van boetseren en nu toch maar even een workshop gevolgd. Het was hartstikke gezellig. Het personeel was professioneel en hielp me vakkundig met verschillende technieken.
  Heb veel inspiratie opgedaan van de ruimte, zeer mooie beelden en schilderijen die je helpen om iets moois te maken. Al met al een zeer geslaagde middag.

 2. Niels en Simone

  Heel erg onderschat dat een hoofd zo ingewikkeld in elkaar zit. We werden goed op weg geholpen en hebben leuke eindresultaten. We hebben elkaars hoofd geboetseerd, we hadden een half uurtje langer misschien wel net iets fijner gevonden. Gelukkig mochten we iets langer door omdat we het niet konden vinden, fijn dat dit zo opgelost kon worden.

 3. Tom

  Met onze afdeling in corona tijd deze workshop gedaan. Echt een uitdaging om je collega’s hoofd te boetseren op 1,5 meter kan ik je vertellen.. Gelukkig werden we goed op weg geholpen, bedankt!

 4. Simon

  Wij hebben afgelopen zaterdag een enorm geslaagde workshop hoofd boetseren gedaan in de werfkelder van het GrachtenAtelier. We werden gastvrij ontvangen. Er werd goed met de corona maatregelen omgegaan. Docente Kirsten was heel vriendelijk en professioneel. Ze begeleidde ons vakkundig en op een plezierige manier bij het maken van een portret in klei. Drankjes en catering waren ook helemaal in orde. Vriendelijk geserveerd en van een prima kwaliteit. We kregen ruim de tijd om ons werkstuk te maken en om het na afloop aan elkaar te laten zien. Een echt gelijkend portret zat er niet bij, maar het plezier was er niet minder om. Een hoofd boetseren wanneer je daarmee geen ervaring mee hebt is geen sinecure, maar het was een mooie ervaring om zo ‘scheppend’ bezig te zijn.

 5. Kaat Neelissen

  Wij hebben allemaal heel erg genoten van de dag, het was goed verzorgd qua drankjes en wat snackjes, er was heel aardig personeel aanwezig, er hing een relaxte sfeer, de aanwijzingen waren duidelijk en tegelijkertijd was er genoeg ruimte om je eigen ding te doen. Indien ik nog eens een activiteit zou moeten organiseren, zal ik zeker aan jullie denken, dank voor alles.

Een beoordeling toevoegen

Wat is er inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Uitleg over verschillende boetseertechnieken
 • Boetseermaterialen zoals klei en hulpmiddelen
 • De begeleiding of vrijheid die jij nodig hebt
 • Een bijzonder kunstwerk als eindresultaat!

Een uitgebreid dienstenaanbod

Creatieve workshops

Bekijk categorie

Culinaire workshops

Bekijk categorie

Inloop workshops

Bekijk categorie

Private Dinner

Bekijk categorie
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?