Inloop workshop Sushi maken

Ben jij gek op sushi en heb je het altijd al eens zelf willen maken? Dat leren we je in deze superleuke inloop workshop! We leren je niet alleen de technieken van het rollen en het maken van de meest voorkomende sushi, je mag alles wat je gemaakt hebt ook lekker bij ons opeten. De droom van elke sushi lover!

We leren je in deze workshop omgaan met sushirijst, nori (zeewier) en de verschillende soorten vis en groente die sushi zo bijzonder maken. Het belangrijkste is natuurlijk het werken met superverse vis, waar wij uiteraard voor zorgen. Verder leren we je een heleboel over de verschillende smaakmakers in sushi, en ontdek je welke verschillende soorten sushi er bestaan. Een must voor iedere liefhebber van de Japanse keuken!

Locatie: GrachtenAtelier, in één van onze sfeervolle locaties in het centrum van Utrecht

Tijdsduur: 2 uur

Inloop workshop

Elke week geven wij deze workshop op vaste tijdstippen, zodat het ook voor kleinere groepen of individuen mogelijk wordt om deel te nemen. Omdat wij alles voor jullie klaar moeten zetten, is het wel de bedoeling dat je deze workshop vooraf online boekt. Dat doe je makkelijk met onze online boekingstool hiernaast!

Boek jouw workshop nu online!

Meer informatie

€ 60,00 p.p. incl. btw

Plan & boek. Je bent er bijna!

Kies een basisarrangement (prijzen p.p.)
Aanvullende opties (drankjes zijn onbeperkt)
Beschrijving

Wat kun je verwachten?

Je wordt ontvangen door onze enthousiaste begeleiders in één van onze geweldige locaties in het centrum van Utrecht. Afhankelijk van de groepsgrootte is dat in één van onze sfeervolle werfkelders aan de Oudegracht, of in ons statige grachtenhuis aan de Strosteeg.

Na een korte intro leer je onder goede begeleiding de lekkerste sushi te maken. Er zijn echter heel veel verschillende soorten sushi. In twee uur tijd leren we jou daarom om zoveel mogelijk verschillende soorten sushi te maken! Je kunt hierbij denken aan Maki, Futomaki, Nigiri, Hosomaki en Uramaki.

1) Maki

Maki is een ander bekend type sushi in Japan. De naam betekent letterlijk ‘gerold’. Maki is een sushi waarbij de rijst samen met de overige ingrediënten op een vel zeewier (nori) gelegd wordt, en stijf opgerold wordt. De rol wordt vervolgens in een aantal stukjes gesneden. Er zijn verschillende soorten maki’s.

2) Futomaki

Tijdens de workshop werken wij onder andere met de Futomaki. Een Futomaki is een ‘dikke’ rol met rijst en meerdere ingrediënten en nori aan de buitenkant.

3) Hosomaki

Verder maken we tijdens de workshop de Hosomaki. Dit houdt in dat wij met een dunne rol werken. De dunne rol heeft meestal maar één vulling.

4) Uramaki

Uramaki staat ook wel bekend als de “Inside-out” sushi. Bij deze sushi wordt er meestal gebruik gemaakt van twee (of meer) soorten vullingen. De Uramaki heeft zowel haar vulling als zeewier aan de binnenkant.

Als je je sushi klaar hebt, komt natuurlijk het allerleukste gedeelte: het lekker opeten! Dit doe je gezellig samen met de groep waarmee je gewerkt hebt. Wij wensen je alvast ‘Itadakimasu’, oftewel: eet smakelijk!

Wat is er inbegrepen?

 • Vakkundige begeleiding
 • Prachtige locatie aan de gracht in Utrecht
 • Je eigen sushi leren maken
 • Belangrijkste sushi-technieken leren
 • Gebruik van een professionele keuken
 • Superverse ingrediënten
 • Hulpmiddelen als sushi-matjes en messen
 • Je zelfgemaakte sushi opeten!

Informeer naar de mogelijkheden!

Had je net iets anders in gedachten? De mogelijkheden zijn eindeloos! Bespreek jouw wensen met ons: informeer via e-mail (info@grachtenatelier.nl) of telefonisch (06 – 4375 5744) wat we voor jouw groep kunnen betekenen!

Vragen?

Heb je een vraag over onze workshops? Bekijk dan eens onze pagina met veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel tussen! Is dat niet zo, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Beoordelingen (5)

5 beoordelingen voor Inloop workshop Sushi maken

 1. Het effect van saus in de sushi (smeuïg, smaak) was wat onderbelicht, verder leerde je het heel goed.En het was een super verrassing dat jullie een vuurwerktoetje voor de jarige hadden! Dank daarvoor.

 2. Eva

  Was een leuke, gezellig en leerzame workshop.

 3. Monique

  Echt een super workshop! Goede uitleg en sfeer!!

 4. Else

  Afgelopen zondag 20 september de Sushi inloop workshop gedaan, was echt uitstekend!

 5. Lisanne

  Samen met mijn vriend Sushi gemaakt. Heel fijn dat we nog wat leuks konden doen in tijden van corona. Jullie hebben ons een veilig gevoel gegeven en niet te vergeten en top avond!

Een beoordeling toevoegen

Een uitgebreid dienstenaanbod

Creatieve workshops

Bekijk categorie

Culinaire workshops

Bekijk categorie

Inloop workshops

Bekijk categorie

Private Dinner

Bekijk categorie

Leuke workshop Dikke dames gedaan. Professionele begeleiding, meer dan voldoende materialen. Heerlijk om je hoofd even leeg te maken met vrienden of collega's onder het genot van een hapje en een drankje.

Favicon grachtenatelier

Vanessa / Facebook

Wat ik zo leuk vind aan dit bedrijf is dat er veel interactie is met de klanten. Het personeel is enthousiast en beantwoorden alle vragen die er waren. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

Favicon grachtenatelier

Shanti / Facebook
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?