Moleculair koken

Duur: 4 uur en vanaf 15 personen te boeken, kleinere groepjes zie inloop moleculair koken

Moleculair koken is de chemie van natuurkunde en koken! Moleculair koken is een combinatie van creativiteit, wetenschap en koken en is onlosmakelijk verbonden met smaak.

Door texturen te veranderen, te spelen met temperaturen en andere presentatievormen te creëren krijgt koken een nieuwe dimensie.

Offerte aanvragen

 

€ 75,00 p.p. incl. btw

Plan & boek. Je bent er bijna!

Kies een arrangement! Prijzen per persoon.
Beschrijving

Moleculair koken is de chemie van natuurkunde en koken! Moleculair koken is een combinatie van creativiteit, wetenschap en koken en is onlosmakelijk verbonden met smaak.

Deze workshop bestaat uit het bereiden van gerechten die je niet in de hedendaagse keuken tegenkomt. Door texturen te veranderen, te spelen met temperaturen en andere presentatievormen te creëren krijgt koken een nieuwe dimensie.

In deze Moleculaire kookworkshop deelt onze chef alle geheimen van moleculaire gastronomie. Vervolgens ga je zelf aan de slag om de meest fantastische gerechten te bereiden.

De volgende technieken van de moderne gastronomie laten we zien:
– Sferification
– Gelificatie
– Emulgation
– Koken met lachgas

Omdat wij kiezen voor producten die je thuis ook kunt gebruiken en toepassen en werken daarom niet met stikstof.

 

 

Beoordelingen (4)

4 beoordelingen voor Moleculair koken

 1. Arjan

  Super gaaf om te doen. Je werkt met producten die je in eigen keuken snel zal gebruiken. We mochten eventjes lekker losgaan met de producten. De chef gaf goede instructies en legde het van tevoren ook goed uit wat je kon verwachten. Om uiteindelijk de gerechten zelf op te eten met een heerlijk verzorgd drankje, was echt top. Een zeer leuke workshop als je passie hebt voor de chemie in de keuken.
  Je werkt in een mooie ruime zaal aan de grachten van Utrecht, wat wil je nog meer?

 2. Rhea

  zo spannend wat je met moleculen kunt doen, alsof je aan het toveren bent en dan ook nog een supermooie creatie neerzet, heel verrassend en zeker voor herhaling vatbaar

 3. Franke

  Hele fijne workshop om als medewerker op te staan. Altijd het gevoel gehad om met elkaar iets te kunnen leren in gemoedelijke sfeer. Tof om mensen zo te zien spelen met diverse zintuigen. Door middel van het gebruik van producten en materialen, altijd leuk om te zien dat gasten enthousiast zijn om er zelf thuis ook mee aan de slag te gaan. Bijzondere workshop waarbij gast én chef kan blijven leren!

 4. Bart

  We hebben met onze afdeling al meerdere kookworkshops gehad en zochten iets vernieuwends. Dat hebben we bij jullie zeker gevonden, geweldig dat we de recepten achteraf gemaild kregen. Dit gaan we thuis of op ons jaarlijkse kerst diner zeker opnieuw uitproberen.

Een beoordeling toevoegen

Een uitgebreid dienstenaanbod

Creatieve workshops

Bekijk categorie

Culinaire workshops

Bekijk categorie

Inloop workshops

Bekijk categorie

Private Dinner

Bekijk categorie
Leuke workshop Dikke dames gedaan. Professionele begeleiding, meer dan voldoende materialen. Heerlijk om je hoofd even leeg te maken met vrienden of collega's onder het genot van een hapje en een drankje.
Favicon grachtenatelier

Vanessa / Facebook
Wat ik zo leuk vind aan dit bedrijf is dat er veel interactie is met de klanten. Het personeel is enthousiast en beantwoorden alle vragen die er waren. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar.
Favicon grachtenatelier

Shanti / Facebook
Coronaproof workshops Coronaproof workshops
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?