Stadsgezichten schilderworkshop

Je favoriete stad schilderen in de vrolijke kleuren en de uitbundige stijl van Herman Brood? Dan is de Stadsgezichten schilderworkshop jullie helemaal op het lijf geschreven! Met knalkleuren, dikke lijnen en een impressionistische stijl maak je een uniek eerbetoon aan een door jou gekozen stad. Samen met je groep ontdek je meer over de Cobra stijl en maak je hem helemaal eigen in een prachtig en gezellig schilderij! Wat wordt het bij jou, de Martinitoren, de Eiffeltoren, de Erasmusbrug, het Paleis op de Dam of toch de Domtoren?

€ 42,50 p.p. incl. btw

Wie, wat, waar?

De Stadsgezichten stijl is een vorm van semi-abstracte kunst waarbij de schilder het schilderdoek gebruikt om een ode te brengen aan zijn of haar favoriete stad. De techniek die we gebruiken gaat hand in hand met die van Herman Brood en de Cobra periode. Cobra stond bekend om zijn rebelse kunstenaars die afkomstig waren uit Copenhagen, Brussel en Amsterdam.

Deze workshop is geklad, geklets en geklodder. Heerlijk! De stijl waar Herman Brood zo bekend mee werd, stond namelijk voor het pure in een kunstvorm. Geen franjes, rechtstreeks wat je voelt of ziet neerknallen op het doek. Het liefst met dikke lijnen en veel kleur! Het was een afzetten tegen alle regels die de schilderkunst beperkten tot en met de Tweede Wereldoorlog. In deze workshop kun je dus lekker alle regels aan je laars lappen!

De schilderijen zijn bont, vrolijk en zullen je altijd een leuk aandenken geven aan deze dag. Iedereen krijgt zijn unieke creatie na de workshop natuurlijk mee naar huis!

 • Locatie: GrachtenAtelier, in één van onze sfeervolle locaties in het centrum van Utrecht
 • Tijdsduur: 2 uur
 • Deelnemers: Vanaf 12 personen overdag, vanaf 15 personen in de avond, vanaf 50 personen op nader te bepalen locatie

Offerte aanvragen

Plan & boek. Je bent er bijna!

Kies een arrangement

Verplicht basisarrangement (p.p.)

Aanvullingen

(p.p.)

Engels?

We geven de workshops ook in het Engels: handig voor internationale bedrijven of studentenverenigingen!

Ben je met minder personen?

Met minder dan het minimaal aantal personen deelnemen? Dat kan! We bieden inloopworkshops aan. Die zijn al vanaf 1 persoon te boeken.

Ben je met meer personen?

Ben je met meer dan het maximaal aantal personen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen altijd een passend voorstel doen!

Wat kun je verwachten?

Met je groep word je door onze enthousiaste begeleiding ontvangen in één van onze creatieve studio’s in het centrum van Utrecht. Na een korte kennismaking en meer uitleg over de Stadsgezichten stijl en Herman Brood en de Cobra periode, gaan we lekker aan de slag met verf en doek.

Iedereen krijgt zijn eigen werkstation, waar alle materialen al voor je klaarliggen. Wat wordt de stad die jij tot leven gaat brengen? Onze begeleiders helpen je met de materialen, de stijl en de compositie, of laten je lekker je eigen gang gaan. Wat jij maar prettig vindt! Aan het eind van de workshop heeft iedereen in je groep een uniek Stadsgezichten schilderij, dat niet zal misstaan aan de muur. Een mooie herinnering aan deze dag!

Informeer naar de mogelijkheden!

Had je net iets anders in gedachten? De mogelijkheden zijn eindeloos! Bespreek jouw wensen met ons: informeer via e-mail (info@grachtenatelier.nl) of telefonisch (06 – 4375 5744) wat we voor jouw groep kunnen betekenen!

Vragen?

Heb je een vraag over onze workshops? Bekijk dan eens onze pagina met veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel tussen! Is dat niet zo, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

2 beoordelingen voor Stadsgezichten schilderworkshop

 1. Arthur

  Ik ben erg te spreken over het GrachtenAtelier. Alles was zeer georganiseerd en goed geregeld. Ik werd goed ontvangen bij binnenkomst, ik voelde me gelijk op mijn plek. De workshop was ontzettend leerzaam en zou ik iedereen aanraden.

 2. Tina

  Heel leuk dat we onze eigen dorp mochten schilderen! We hebben zelf foto’s aangeleverd die jullie vooraf vergroot en geprint hadden. We hebben de werkjes op kantoor opgehangen en genieten er nog elke dag van. Bedankt!

Een beoordeling toevoegen

Wat is er inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Gebruik van schildermaterialen en verf
 • Uitleg over Stadsgezichten, Herman Brood en de Cobra periode
 • Uitleg over schildertechnieken
 • De begeleiding of vrijheid die jij nodig hebt
 • Jouw eigen unieke stadsgezicht!

Een uitgebreid dienstenaanbod

Creatieve workshops

Bekijk categorie

Culinaire workshops

Bekijk categorie

Inloop workshops

Bekijk categorie

Private Dinner

Bekijk categorie
Bericht sturen
1
Hallo! Waar kan ik je bij helpen?